Διεθνή
28-09-2021 | 14:20

ΗΠΑ: Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο η απόδοση του 10ετούς ομολόγου

Newsroom
Μοιράσου το
ΗΠΑ: Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο η απόδοση του 10ετούς ομολόγου
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου του αμερικανικού δημοσίου άγγιξε το 1,54% την Τρίτη, που είναι και το υψηλότερο επίπεδο που έχει κατακτήσει από τον Ιούνιο, εν μέσω ανησυχιών για τον «επίμονο» πληθωρισμό.

Η απόδοση του 10ετούς σκαρφάλωσε 5 μονάδες βάσης στο 1,5409%, ενώ η απόδοση του 30ετούς προσέθεσε 6 μονάδες βάσης, φτάνοντας στο 2,0625%. Υπενθυμίζεται πως οι αποδόσεις κινούνται αντίθετα από τις τιμές και μία μονάδα βάσης ισοδυναμεί με 0,01%.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας Τζερόμ Πάουελ, σε δηλώσεις του που πρόκειται να δημοσιευτούν την Τρίτη, προειδοποιεί πως υψηλότερος πληθωρισμός θα επιμείνει περισσότερο απ’ ότι αναμενόταν μέχρι πρότινος.

Ο Πάουελ πρόκειται να εκφωνήσει αυτές τις επισημάνσεις στη τραπεζική επιτροπή της Γερουσίας, και στο προσχέδιο της ομιλίας αναφέρεται πως η οικονομική ανάπτυξη «συνέχισε να δυναμώνει» αλλά συνδυάζεται με ανοδικές πιέσεις στις τιμές που έχουν προκληθεί από εμπόδια στις εφοδιαστικές αλυσίδες και άλλους παράγοντες.

«Ο πληθωρισμός είναι αυξημένος και πιθανότατα θα παραμείνει στους επόμενους μήνες προτού μετριαστεί» αναφέρει ο διοικητής της Fed.

 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.