Διεθνή
27-09-2021 | 23:20

Fed: Παραιτείται ο Κάπλαν - Δεύτερος σε μία ημέρα - Είχε και αυτός εμπλακεί στο trading μετοχών

Newsroom
Μοιράσου το
Fed: Παραιτείται ο Κάπλαν - Δεύτερος σε μία ημέρα - Είχε και αυτός εμπλακεί στο trading μετοχών
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας του Ντάλας Ρόμπερτ Κάπλαν έγινε ο δεύτερος αξιωματούχος της κεντρικής τράπεζας που παραιτήθηκε τη Δευτέρα, λέγοντας ότι παραιτείται νωρίτερα μετά από μια πρόσφατη διαμάχη για τις συναλλαγές του χρηματιστηρίου που πραγματοποίησε.

Η πρόωρη συνταξιοδότηση του Κάπλαν ακολουθεί την ανακοίνωση του προέδρου της Fed της Βοστώνης Έρικ Ρόζενγκρεν, ο οποίος είπε ότι θα αποχωρήσει, αλλά ανέφερε ως αιτία ανησυχίες για την υγεία και όχι το trading των μετοχών του.

«Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα πλησιάζει ένα κρίσιμο σημείο στην οικονομική μας ανάκαμψη καθώς σχεδιάζει τη μελλοντική πορεία της νομισματικής πολιτικής. Δυστυχώς, η πρόσφατη εστίαση στην οικονομική μου διαφάνεια κινδυνεύει να αποσπάσει την προσοχή από την εκτέλεση αυτού του ζωτικού έργου από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ », ανέφερε ο Κάπλαν σε δήλωσή του.

Η διαμάχη είχε ξεσπάσει μετά τις αποκαλύψεις ότι ο Κάπλαν συγκεκριμένα εκτελούσε συναλλαγές σε μεγάλες εταιρείες όπως η Amazon, η Apple και η Delta Airlines. Η Wall Street Journal ανέφερε για πρώτη φορά τις συναλλαγές.

Μετά τις αποκαλύψεις, τόσο ο Κάπλαν όσο και ο Ρόζενγκρεν δήλωσαν ότι θα πουλούσαν τις μετοχές τους. 

 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ο Ρόζενγκρεν της Fed συνταξιοδοτείται «ξαφνικά» 9 μήνες νωρίτερα