ΗΠΑ: Αύξηση 1,8% στις παραγγελίες διαρκών αγαθών τον Αύγουστο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Αύξηση 1,8% στις παραγγελίες διαρκών αγαθών τον Αύγουστο
Όμως οι συνεχιζόμενες ελλείψεις στην προμηθευτική αλυσίδα έχουν «κρατήσει πίσω» τις αυτοκινητοβιομηχανίες και λειτουργούν σαν «βαρίδι» στην ανάκαμψη της οικονομίας. 

Η ανάκαμψη του τουριστικού κλάδου με την ενίσχυση της ζήτησης για αεροσκάφη της Boeing, έδωσαν ώθηση στις παραγγελίες διαρκών αγαθών στις ΗΠΑ τον Αύγουστο, όμως οι συνεχιζόμενες ελλείψεις στην προμηθευτική αλυσίδα έχουν «κρατήσει πίσω» τις αυτοκινητοβιομηχανίες και λειτουργούν σαν «βαρίδι» στην ανάκαμψη της οικονομίας.

Συγκεκριμένα, οι παραγγελίες διαρκών αγαθών σημείωσαν άλμα 1,8% τον Αύγουστο, ενώ ανοδικά κινήθηκαν και οι επιχειρηματικές επενδύσεις. Οι οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal προέβλεπαν αύξηση κατά 0,6%.

Παράλληλα, η κυβέρνηση αναθεώρησε θετικά την έκθεση του Ιουλίου.

Το ίδιο διάστημα, οι παραγγελίες βασικών κεφαλαιουχικών δαπανών ενισχύθηκαν κατά 0,5%, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Δευτέρα το υπουργείο Εμπορίου.

Όπως αναφέρεται, οι παραγγελίες για μη αμυντικά κεφαλαιουχικά αγαθά χωρίς τα αεροσκάφη, ένας δείκτης που παρακολουθείται στενά για τα σχέδια επιχειρηματικών δαπανών, σημείωσε άνοδο κατά 0,5% τον προηγούμενο μήνα. Οι βασικές παραγγελίες κεφαλαιουχικών αγαθών ενισχύθηκαν κατά 0,3% τον Ιούλιο, χαμηλότερα από τις προβλέψεις του Reuters, για αύξηση 0,4% στις παραγγελίες βασικών κεφαλαιουχικών αγαθών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider