Σταθερά τα επιτόκια της BoE - Πάνω από το 4% ο πληθωρισμός στη Βρετανία το 2021

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σταθερά τα επιτόκια της BoE - Πάνω από το 4% ο πληθωρισμός στη Βρετανία το 2021
Σύμφωνα με την κεντρική τράπεζα της Αγγλίας, ο ρυθμός ανάκαμψης της παγκόσμιας δραστηριότητας δείχνει σημάδια ότι επιβραδύνει

Η κεντρική τράπεζα της Αγγλίας (BoE) διατήρησε αμετάβλητα το βασικό επιτόκιο της στο 0,10%, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε την Πέμπτη μετά από τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της, ενώ διατήρησε αμετάβλητο και το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της, στα 895 δισ. λίρες.

Η απόφαση για το επιτόκιο ήταν ομώνυμη (9 ψήφοι υπέρ και καμία κατά), ενώ για το πρόγραμμα ομολόγων οι ψήφοι ήταν 7 υπέρ και 2 κατά).

Στην ανακοίνωση, η BoE αναμένει πως οι πληθωριστικές πιέσεις θα συνεχιστούν το επόμενο χρονικό διάστημα, προβλέποντας πως ο δείκτης τιμών καταναλωτή θα διαμορφωθεί άνω του 4% για το σύνολο του 2021.

Ακόμα, η τράπεζα σημειώνει πως ο ρυθμός ανάκαμψης της παγκόσμιας δραστηριότητας δείχνει σημάδια ότι επιβραδύνει, από την τελευταία της συνεδρίασης τον Αύγουστο.

«Με φόντο την ισχυρή ζήτηση αγαθών και τους συνεχιζόμενους περιορισμούς στην προσφορά, οι παγκόσμιες πληθωριστικές πιέσεις έχουν παραμείνει ισχυρές και υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι οι πιέσεις στα κόστη ενδεχομένως να αποδειχθούν πιο επίμονες. Κάποιοι δείκτες στις χρηματοοικονομικές αγορές για τις πληθωριστικές προσδοκίες έχουν αυξηθεί κάπως, και αυτό περιλαμβάνει και το Ηνωμένο Βασίλειο», προσθέτει η ηBoE.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Reuters: Η ΕΚΤ ετοιμάζεται για ισχυρότερο πληθωρισμό - Πως επηρεάζεται το PEPP

gazzetta
gazzetta reader insider insider