Πλούτος 135 δισ. δολαρίων «εξαφανίστηκε» από τις αγορές - Πόσα έχασαν οι Μασκ και Μπέζος

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πλούτος 135 δισ. δολαρίων «εξαφανίστηκε» από τις αγορές - Πόσα έχασαν οι Μασκ και Μπέζος
Ο Έλον Μασκ της Tesla είχε τα πρωτεία στην πτώση καθώς η καθαρή περιουσία του μειώθηκε 7,2 δισ. δολάρια στα 198 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τον δείκτη δισεκατομμυριούχων του Bloomberg.

Η παγκόσμια κατρακύλα στα χρηματιστήρια που προκλήθηκε από τις ανησυχίες για τον κινέζικό όμιλο Evergrande «χτύπησε» τις μεγαλύτερες περιουσίες του κόσμου τη Δευτέρα, με τους 500 πλουσιότερους ανθρώπους να χάνουν συνολικά 135 δισ. δολάρια.

Ο Έλον Μασκ της Tesla είχε τα πρωτεία στην πτώση καθώς η καθαρή περιουσία του μειώθηκε 7,2 δισ. δολάρια στα 198 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τον δείκτη δισεκατομμυριούχων του Bloomberg. Νούμερο δύο ο Τζεφ Μπέζος, ο ιδρυτής της Amazon με έδρα το Σιάτλ, έχασε 5,6 δισ. δολάρια, «ρίχνοντας» την περιουσία του στα 194,2 δισ. δολάρια.

Η κρίση στην Evergrande, τον πιο χρεωμένο developer ακινήτων της Κίνας, και η νομική καταστολή της αγοράς real estate στη χώρα προκάλεσε φόβους για πιθανή οικονομική μετάδοση. Οι αγορές αντέδρασαν επίσης στην προειδοποίηση της υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν για οικονομική καταστροφή εάν οι νομοθέτες αποτύχουν να αυξήσουν το ανώτατο όριο του χρέους.

Ο S&P 500 έπεσε 1,7%, η μεγαλύτερη πτώση από τον Μάιο.

Ο ιδρυτής και πρόεδρος της Evergrande Χου Κα Γιαν συνέχισε την απότομη πτώση του στην κατάταξη του Bloomberg καθώς οι μετοχές της εταιρείας έπεσαν στο χαμηλότερο επίπεδο σε μια δεκαετία. Η περιουσία του ανέρχεται τώρα στα 7,3 δισ. δολάρια, έναντι της κορυφής των 42 δισ. δολαρίων το 2017.

Οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές ακινήτων του Χονγκ Κονγκ οδήγησαν μερικές από τις μεγαλύτερες απώλειες στον δείκτη Hang Seng του Χονγκ Κονγκ. Οι δισεκατομμυριούχοι Λι Σο Κι, Γιανγκ Χούι Γιαν, Λι Κα Σινγκ και Χένρι Τσενγκ έχασαν συνολικά περισσότερα από 6 δισ. δολάρια.

Ο Κόλιν Χουάνγκ, ο ιδρυτής της πλατφόρμας ηλεκτρονικού εμπορίου Pinduoduo, έχει χάσει 29,4 δισ. δολάρια φέτος, περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον στην Κίνα, συμπεριλαμβανομένων 2,3 δισ. δολαρίων τη Δευτέρα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Evergrande και ακόμα 7 λόγοι «βυθίζουν» την Wall Street στην αρχή της εβδομάδας

Συνεχίζεται η.... κατρακύλα στην Wall Street, λόγω Fed και Evergrande

Evergrande: Ο κίνδυνος στάσης πληρωμών «βύθισε» την μετοχή της σε χαμηλά 11 ετών

gazzetta
gazzetta reader insider insider