Fitch: Αναθεωρεί πτωτικά τις προβλέψεις για την ανάπτυξη του ΑΕΠ διεθνώς στο 6% για το 2021

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Fitch: Αναθεωρεί πτωτικά τις προβλέψεις για την ανάπτυξη του ΑΕΠ διεθνώς στο 6% για το 2021
«Η εφοδιαστική αλυσίδα περιορίζει τον ρυθμό της ανάκαμψης» αναφέρει ο οίκος αξιολογήσεων.

Κατά 6% θα αυξηθεί το παγκόσμιο ΑΕΠ το 2021, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Οικονομική Outlook της Fitch Ratings για το Σεπτέμβριο, αναθεωρημένο πτωτικά από την προηγούμενη εκτίμηση του Ιουνίου για ανάπτυξη ΑΕΠ κατά 6,3%, για το 2021.

Ενώ σε επίπεδο ευρωζώνης, η ανάπτυξη του ΑΕΠ αναθεωρήθηκε θετικά στο 5,2%, από το 5%.

«Η εφοδιαστική αλυσίδα περιορίζει τον ρυθμό της ανάκαμψης» αναφέρει ο οίκος αξιολογήσεων και προσθέτει «Ένα μεγαλύτερο μερίδιο ανάπτυξης της ζήτησης αντικατοπτρίζεται στην αύξηση των τιμών και η πρόβλεψη για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ έχει αναθεωρηθεί και πάλι ανοδικά».

Ο Οίκος Fitch μείωσε σε 6,2% την πρόβλεψη για το ΑΕΠ των ΗΠΑ το 2021, αναθεωρημένο πτωτικά από την πρόβλεψη του Ιουνίου για ΑΕΠ στο 6,8%.

Οι προβλέψεις για την ανάπτυξη στην Κίνα, «έπεσαν» στο 8,1% από το 8,4%, με φόντο την επιβράδυνση στην αγορά ακινήτων η οποία επιβαρύνει την εγχώρια ζήτηση.

«Η πρόοδος με την διάθεση των εμβολίων Covid-19 περιορίζει τον αντίκτυπο των νέων αυξήσεων στα κρούσματα, στην οικονομική δραστηριότητα στην Ευρώπη και σε ελαφρώς μικρότερη έκταση, στις ΗΠΑ» αναφέρει η έκθεση της Fitch.

«Όμως η δυναμική του κορονοϊού επηρεάζει πιο έντονα τις περιοχές στις οποίες οι εμβολιασμοί παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα. Η πανδημία περιορίζει ακόμα την αγορά εργατικού δυναμικού», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider