Οικονομία | Διεθνή
15-09-2021 | 18:04

EKT: Η τηλεργασία θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι τις αρχές του 2022

Newsroom
Μοιράσου το
EKT: Η τηλεργασία θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι τις αρχές του 2022
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Από απόσταση θα συνεχίσει να εργάζεται τουλάχιστον ως τις αρχές του 2022 το προσωπικό της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, σύμφωνα με σχετική απόφαση της ΕΚΤ, καθώς η ταχεία εξάπλωση της παραλλαγής Δέλτα του κορονοϊού εγείρει ανησυχίες για την ομαλή λειτουργία της.

«Η πάγια πρακτική μας είναι η τηλεργασία», τόνισε σχετικά με το ζήτημα η επικεφαλής της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ, υπογραμμίζοντας πως πρόθεση της ΕΚΤ είναι να συνεχιστεί το σημερινό καθεστώς τουλάχιστον ως τον Ιανουάριο του 2022.

Στο ίδιο μήκος κύματος με την κ. Λαγκάρντ ήταν και η τοποθέτηση εκπροσώπου της ΕΚΤ, ο οποίος ανέφερε πως η κατάσταση με την πανδημία δεν επιτρέπει αλλαγές στον τρόπο εργασίας των υπαλλήλων της ΕΚΤ, ενώ υπογράμμισε πως όσοι εξακολουθούν να είναι παρόντες στις εγκαταστάσεις της τράπεζας είναι είτε πλήρως εμβολιασμένοι είτε έχουν αναρρώσει από την νόσο.

Σημειώνεται τέλος, πως παρόμοια τακτική ακολουθούν και τα υπόλοιπα τραπεζικά ιδρύματα και οργανισμοί παγκοσμίως, με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να καθυστερεί την επαναφορά των εργαζομένων στα γραφεία τους, ενώ πολλές επιχειρήσεις με έδρα το Σίτυ του Λονδίνου λειτουργούν με την πλειοψηφία των υπαλλήλων να εργάζονται από τα σπίτια τους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.