Nike: Κινδυνεύει να χάσει σημαντικό τμήμα της παραγωγής εξαιτίας των περιορισμών στο Βιετνάμ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Nike: Κινδυνεύει να χάσει σημαντικό τμήμα της παραγωγής εξαιτίας των περιορισμών στο Βιετνάμ
Εξαιρετικά σημαντικές δυσκολίες αντιμετωπίζει η Nike, καθώς η εταιρεία είναι πιθανό να χάσει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της παραγωγής της εξαιτίας της διακοπής της λειτουργίας των παραγωγικών μονάδων που διατηρεί στο Βιετνάμ.

Εξαιρετικά σημαντικές δυσκολίες αντιμετωπίζει η Nike, καθώς η εταιρεία είναι πιθανό να χάσει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της παραγωγής της εξαιτίας της διακοπής της λειτουργίας των παραγωγικών μονάδων που διατηρεί στο Βιετνάμ, με την ασιατική χώρα να βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα νέο κύμα της πανδημίας, που έχει οδηγήσει στην ανατολή λειτουργίας εργοστασίων και βιομηχανικών μονάδων.

Πιο αναλυτικά, τον Ιούλιο η Nike είχε γνωστοποιήσει πως όλες οι μονάδες παραγωγής που διαθέτει στο Βιετνάμ θα διακόψουν την λειτουργία της, αφού οι αρχές της χώρας διαπίστωσαν πως η έξαρση της πανδημίας συνδεόταν κυρίως με συρροές σε εργοστάσια με χιλιάδες εργαζόμενους.

Αν και αρχικά, η κυβέρνηση της χώρας έκανε λόγο για μέτρα με διάρκεια δύο εβδομάδων, μόλις την ερχόμενη Τετάρτη αναμένεται η επαναλειτουργία των μονάδων παραγωγής, εννέα εβδομάδες μετά την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων για την ανάσχεση της διασποράς του κορονοϊού.

Το παραπάνω γεγονός, ωστόσο, αναμένεται να κοστίσει ακριβά στην Nike, με τους αναλυτές να εκτιμούν πως οι επιπτώσεις στην διαθεσιμότητα των εμπορευμάτων θα διαρκέσουν ως και την άνοιξη του 2022.

«Το ρίσκο ακυρώσεων στις προγραμματισμένες παραδόσεις είναι ιδιαίτερα αυξημένο στην περίπτωση της Nike, καθώς έχουν περάσει ήδη δύο μήνες χωρίς να παραχθεί ούτε ένα προϊόν στις εγκαταστάσεις στο Βιετνάμ», τονίζει ο αναλυτής της BTIG, Καμίλο Λεόν, προσθέτοντας πως οι μονάδες παραγωγής στο ασιατικό κράτος συνεισέφεραν πέρυσι το 51% της παγκόσμιας παραγωγής της εταιρείας σε είδη υπόδυσης και το 30% στα υπόλοιπα προϊόντα.

«Εκτιμάμε πως η Nike θα χάσει παραγωγή 160 εκατ. ζευγαριών παπουτσιών εντός του έτους», σημειώνει ο αναλυτής.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider