Ιταλία: Αυξήσεις στις τιμές των ζυμαρικών φέρνει μείωση της παραγωγής σιταριού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ιταλία: Αυξήσεις στις τιμές των ζυμαρικών φέρνει μείωση της παραγωγής σιταριού
Αντιμέτωποι με αυξήσεις στις τιμές των ζυμαρικών αναμένεται να βρεθούν οι καταναλωτές στην Ιταλία, καθώς η σημαντική μείωση της παραγωγής σκληρού σιταριού οδηγεί σε αλυσιδωτές ανατιμήσεις. 

Αντιμέτωποι με αυξήσεις στις τιμές των ζυμαρικών αναμένεται να βρεθούν οι καταναλωτές στην Ιταλία, καθώς η σημαντική μείωση της παραγωγής σκληρού σιταριού οδηγεί σε αλυσιδωτές ανατιμήσεις, με τους εγχώριους παραγωγούς ζυμαρικών να κάνουν λόγο για πρωτοφανείς συνθήκες.

«Δραστηριοποιούμαστε στον κλάδο εδώ και 110 χρόνια, αλλά ποτέ δεν αντιμετωπίσαμε κάποια παρόμοια κατάσταση», ανέφερε μιλώντας μέσα ενημέρωσης της γειτονικής χώρας ο Τζουζέπε Φέρο, επικεφαλής της La Molisana, η οποία συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων επιχειρήσεων παραγωγής ζυμαρικών στην Ιταλία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι επιχειρήσεις του κλάδου έχουν ήδη ξεκινήσει να στοκάρουν σιτηρά με μεγάλη διάρκεια ζωής εν αναμονή των ελλείψεων, ωστόσο ορισμένες ποικιλίες σιταριού δεν μπορούν να συντηρηθούν για διάστημα περισσότερο τους ενός μήνα.

Ως εκ τούτου, οι αυξήσεις στις τιμές ακόμα και πριν τα Χριστούγεννα αλλά και οι ελλείψεις στα ράφια θεωρούνται δεδομένες, όπως αναφέρει ο Φέρο.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η ξηρασία σε συνδυασμό με τα κύματα καύσωνα που έπληξαν φέτος μεγάλες περιοχές του Καναδά -που κρατάει τα ηνία της παγκόσμιας παραγωγής σκληρού σιταριού- οδήγησαν σε μείωση των εξαγωγών κατά 41% την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider