Σόρος: Τραγικό λάθος της BlackRock οι επενδύσεις στην Κίνα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σόρος: Τραγικό λάθος της BlackRock οι επενδύσεις στην Κίνα
Ο μεγιστάνας σημείωσε πως εκτός από το ρίσκο στο οποίο βάζει τους πελάτες της, θέτει σε κίνδυνο τα συμφέροντα των ΗΠΑ.

Τραγικό σφάλμα χαρακτήρισε την απόφαση της BlackRock Inc. να επενδύσει κεφάλαια ύψους δισεκατομμυρίων στην Κίνα ο μεγιστάνας Τζορτζ Σόρος, σημειώνοντας πως εκτός από το ρίσκο στο οποίο βάζει τους πελάτες της, θέτει και σε κίνδυνο τα συμφέροντα των ΗΠΑ.

Αναλυτικότερα, σε άρθρο που υπογράφει ο ίδιος στην εφημερίδα Wall Street Journal, ο επιχειρηματίας θεωρεί πως η απόφαση της BlackRock είναι σε θέση να ζημιώσει την εθνική ασφάλεια τόσο των ΗΠΑ όσο και άλλων δημοκρατιών ανά τον κόσμο. «Οι επενδύσεις δισεκατομμυρίων στην Κίνα είναι πιθανό να επιφέρουν απώλειες κεφαλαίων για τους πελάτες της BlackRock», σημειώνει ο Σόρος.

Υπενθυμίζεται πως το μεγαλύτερο επενδυτικό fund παγκοσμίως αποφάσισε να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε μεμονωμένα άτομα στην Κίνα, δύο μόλις μήνες μετά την αδειοδότηση της BlackRock για παροχή υπηρεσιών από τις αρμόδιες κινεζικές αρχές.

Σημειώνεται παράλληλα πως δεν είναι η πρώτη φορά που ο μεγιστάνας καταφέρεται εναντίον όσων επιλέγουν να επενδύσουν στην δεύτερη ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη, καθώς πριν από περίπου ένα μήνα είχε χαρακτηρίσει την Κίνα ως «τον μεγαλύτερο εχθρό των ανοιχτών κοινωνιών».

«Το αμερικανικό Κογκρέσο θα πρέπει να ψηφίσει ένα δικομματικό νομοσχέδιο που θα απαιτεί ρητά από τους διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων να επενδύουν μόνο σε εταιρείες όπου οι πραγματικές δομές διακυβέρνησης είναι διαφανείς και ευθυγραμμισμένες με τα ενδιαφερόμενα μέρη. Η Κίνα του Σι είναι μια νέα έκδοση της Κίνας του Μάο Τσε Τουνγκ», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Τζορτζ Σόρος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider