Γερμανία: Με τον μεγαλύτερο ρυθμό των τελευταίων δεκαετιών αυξήθηκαν οι τιμές εισαγωγών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανία: Με τον μεγαλύτερο ρυθμό των τελευταίων δεκαετιών αυξήθηκαν οι τιμές εισαγωγών
Τον Ιούλιο, τα προϊόντα από το εξωτερικό ήταν 15% ακριβότερα σε σχέση με πέρυσι, ενώ το κόστος των βασικών αγαθών ενισχύθηκε 19% και οι τιμές ενέργειες 90%. 

Τη μεγαλύτερη αύξηση στις τιμές εισαγωγών από τις αρχές της δεκαετίας του '80 εμφάνισε η Γερμανία τον Ιούλιο, αναδεικνύοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις στην προσφορά.

Ειδικότερα, τον Ιούλιο, τα προϊόντα από το εξωτερικό ήταν 15% ακριβότερα σε σχέση με πέρυσι, ενώ το κόστος των βασικών αγαθών ενισχύθηκε 19% και οι τιμές ενέργειες 90%.

Παράλληλα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αναμένεται να είναι αυξημένος κατά 3,4%, σύμφωνα με δημοσκόπηση, πριν τα στοιχεία που θα δημοσιευτούν τη Δευτέρα.

Τα προβλήματα της παγκόσμιας αλυσίδας εφοδιασμού επηρεάζουν τις οικονομικές προοπτικές. Ιδιαίτερα στη Γερμανία, τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, προκάλεσε πτώση της εμπιστοσύνης των επιχειρήσεων για δεύτερο μήνα τον Αύγουστο, πυροδοτώντας ανησυχίες ότι οι αισιόδοξες προβλέψεις ανάπτυξης για φέτος ενδέχεται να αναθεωρηθούν προς τα κάτω.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider