Κίνα: Αμετάβλητα τα βασικά επιτόκια από την κεντρική τράπεζα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κίνα: Αμετάβλητα τα βασικά επιτόκια από την κεντρική τράπεζα
Ο 16ος συνεχόμενος μήνας που η κεντρική τράπεζα της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου διατηρεί αμετάβλητα τα βασικά επιτόκια της,

Αμετάβλητα διατήρησε η κεντρική τράπεζα της Κίνας τα βασικά επιτόκια της, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το Πεκίνο.

Ειδικότερα, το επιτόκιο 12μηνου δανεισμού διατηρήθηκε στο 3,85% ενώ το επιτόκιο του 5ετούς δανεισμού έμεινε στο 4,65%.

Πρόκειται για τον 16ο συνεχόμενο μήνα που η κεντρική τράπεζα της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου διατηρεί αμετάβλητα τα βασικά επιτόκια της, με στόχο το χαμηλό κόστος δανεισμού και τη στήριξη της οικονομικής δραστηριότητας στην Κίνα.

Οι προσδοκίες των αναλυτών

Η απόφαση κινήθηκε εντός των προβλέψεων των αναλυτών, καθώς σε δημοσκόπηση του Reuters το 78% των ερωτηθέντων περίμενε πως η κεντρική τράπεζα θα διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια της.

Υπενθυμίζεται πως με βάση τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν τις προηγούμενες μέρες, η βιομηχανική παραγωγή της Κίνας δοκιμάζεται από κάμψη, εν μέσω των νέων περιοριστικών μέτρων που έχει ανακοίνωσε το Πεκίνο προκειμένου να περιορίσει την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα στην ενδοχώρα της Κίνας.

Σε αυτό το πλαίσιο, έχουν δημιουργηθεί προσδοκίες για μέτρα ενίσχυσης της οικονομικής ανάκαμψης από την κυβέρνηση της Κίνας, μέσω στήριξης του χρηματοοικονομικού συστήματος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider