ΗΠΑ: Στη διάρκεια της πανδημίας η απασχόληση ανέκαμψε μόνο για τους υψηλά αμειβόμενους

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Στη διάρκεια της πανδημίας η απασχόληση ανέκαμψε μόνο για τους υψηλά αμειβόμενους
σημαία των ΗΠΑ
Η απασχόληση μεταξύ των πιο χαμηλόμισθων Αμερικανών παραμένει σταθερή σε ένα επίπεδο πολύ χαμηλότερο σε σχέση με την προ πανδημίας περίοδο, την ίδια στιγμή που οι εργαζόμενοι μεσαίων και υψηλών αποδοχών ανέκαμψαν και με το παραπάνω.

Η απασχόληση μεταξύ των πιο χαμηλόμισθων Αμερικανών παραμένει σταθερή σε ένα επίπεδο πολύ χαμηλότερο σε σχέση με την προ πανδημίας περίοδο, την ίδια στιγμή που οι εργαζόμενοι μεσαίων και υψηλών αποδοχών ανέκαμψαν και με το παραπάνω.

Οι θέσεις απασχόλησης για τους εργαζόμενους που κερδίζουν λιγότερα από 27.000 δολάρια το χρόνο έχουν υποχωρήσει κατά περίπου 22% σε σύγκριση με τα μέσα του Ιανουαρίου του 2020, δείχνουν νέα στοιχεία της Opportunity Insights, μιας πρωτοβουλίας οικονομικών ερευνών που έχει ως βάση το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.

Στο μεταξύ, οι θέσεις απασχόλησης έχουν ενισχυθεί κατά 10% στο ίδιο διάστημα για όσους βγάζουν περισσότερα από 60.000 δολάρια τον χρόνο, σύμφωνα με εκτιμήσεις που δημοσιεύτηκαν την περασμένη εβδομάδα. Η απασχόληση εμφανίζεται αυξημένη κατά 3% για όσους κερδίζουν από 27.000 δολ. έως 60.000 δολ.

Τα στοιχεία καταδεικνύουν ένα ορόσημο της οικονομίας της πανδημίας: γρήγορη ανάκαμψη για όσους βρίσκονται στα ανώτερα κλιμάκια αποδοχών και συνέχεια προβλημάτων για όσους βρίσκονται στα χαμηλά κλιμάκια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider