Οικονομία | Ελλάδα
30-07-2021 | 10:28

Σκρέκας: Με αντικειμενικά κριτήρια η ένταξη στο νέο «Εξοικονομώ»

Newsroom
Μοιράσου το
Σκρέκας: Με αντικειμενικά κριτήρια η ένταξη στο νέο «Εξοικονομώ»
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Στο νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ» αναφέρθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, σημειώνοντας ότι η υποβολή αιτήσεων θα ξεκινήσει το φθινόπωρο και στόχος του προγράμματος είναι η ενεργειακή αναβάθμιση 50.000 κατοικιών με έμφαση στα φτωχά νοικοκυριά, καθώς και τις περιοχές που αντιμετωπίζουν δυσμενέστερες καιρικές συνθήκες.

Το ποσοστό ενίσχυσης θα φθάνει έως 75% και ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 1 δισ. ευρώ, από τα οποία τα 632 εκατομμύρια προέρχονται από το Ταμείο Ανάκαμψης, είπε ο κ. Σκρέκας, ενώ αναφέρθηκε στα δύο κύρια χαρακτηριστικά του προγράμματος:

  • Καταργείται η ένταξη με σειρά προτεραιότητας που ίσχυε στο προηγούμενο πρόγραμμα, καθώς θεσπίζονται αντικειμενικά κριτήρια αξιολόγησης των αιτήσεων.
  • Δημιουργείται ξεχωριστός προϋπολογισμός για τα ευάλωτα νοικοκυριά, με εισοδηματικά κριτήρια (κάτω από 5.000 ευρώ ατομικό εισόδημα και κάτω από 10.000 οικογενειακό). Ο κ. Σκρέκας υπογράμμισε πως το ποσό που δεν καλύπτει το “Εξοικονομώ”, θα δίνεται στα ευάλωτα νοικοκυριά με δάνειο που εγγυάται το Ταμείο Ανάκαμψης.

Επίσης, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας τόνισε πως έχουν ληφθεί μέτρα για να μην υπάρξει διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω του καύσωνα και «έχουν γίνει τα πάντα, προκειμένου να διασφαλίσουμε την επάρκεια εφοδιασμού και να μην υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα». 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μέχρι αρχές Οκτωβρίου στον «αέρα» το νέο Εξοικονομώ – Τα κριτήρια και οι αλλαγές