Ακόμη 7.473 επιχειρήσεις εστίασης εντάσσονται στο πρόγραμμα επιδότησης με κεφάλαιο κίνησης

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ακόμη 7.473 επιχειρήσεις εστίασης εντάσσονται στο πρόγραμμα επιδότησης με κεφάλαιο κίνησης
estiasi
H δημόσια δαπάνη για τις νέες αιτήσεις που εντάσσονται φτάνει τα 68,8 εκατ. ευρώ ενώ για το σύνολο των επιχειρήσεων που έχουν ενταχθεί ανέρχεται σε 94,7 εκατ. ευρώ.

Ακόμη 7.473 επιχειρήσεις εστίασης εντάσσονται στη δράση του ΕΠΑνΕΚ για επιδότηση με κεφάλαιο κίνησης για την επανεκκίνησή τους, με τον συνολικό αριθμό να φτάνει πλέον τις 9.340.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση του υπουργείου Ανάπτυξης η δημόσια δαπάνη για τις νέες αιτήσεις που εντάσσονται φτάνει τα 68,8 εκατ. ευρώ ενώ για το σύνολο των επιχειρήσεων που έχουν ενταχθεί ανέρχεται σε 94,7 εκατ. ευρώ την ίδια στιγμή που η διαδικασία αξιολόγησης συνεχίζεται και για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις.

Ήδη, όπως επισημαίνεται, έχουν εκταμιευθεί σε ενταγμένες επιχειρήσεις πόροι ύψους 14,4 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι δράση συνολικού προϋπολογισμού 330 εκατ. ευρώ συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από εθνικούς πόρους και οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές έως και τις 30 Ιουλίου 2021 στις 3 το μεσημέρι. Αναμένεται ωστόσο να δοθεί παράταση μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου μόνο για τις επιχειρήσεις που έχουν ήδη υποβάλει αίτηση και χρειάζεται να υποβάλλουν εκ νέου. Η συγκεκριμένη παράταση δίνεται για χιλιάδες επιχειρήσεις οι οποίες έχουν υποβάλει αιτήσεις τις οποίες δεν έκανε δεκτές το σύστημα καθώς ήταν είτε ημιτελείς είτε υποβλήθηκαν με λάθη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider