Μ. Ντάλι (Fed): Η μετάλλαξη Δέλτα μια από τις μεγαλύτερες απειλές της παγκόσμιας οικονομίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μ. Ντάλι (Fed): Η μετάλλαξη Δέλτα μια από τις μεγαλύτερες απειλές της παγκόσμιας οικονομίας
«Ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους για την παγκόσμια ανάπτυξη είναι πως ανακηρύξαμε πρόωρα την νίκη μας απέναντι στον κορονοϊό» τόνισε η Αμερικανίδα τραπεζίτρια.

Καμπανάκι κινδύνου για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας λόγω της εξάπλωσης της μετάλλαξης Δέλτα του κορονοϊού σήμανε η επικεφαλής του παραρτήματος της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) του Σαν Φρανσίκσκοο, Μαίρη Ντάλι.

Η κ. Ντάλι τόνισε σε συνέντευξη της στους Financial Times οτι «ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους για την παγκόσμια ανάπτυξη είναι πως ανακηρύξαμε πρόωρα την νίκη μας απέναντι στον κορονοϊό», προσθέτοντας πως «οι αυξανόμενες μολύνσεις και οι καθυστερημένες εκστρατείες εμβολιασμού στο εξωτερικό περιορίζουν την οικονομική ανάκαμψη και θα μπορούσαν να έχουν αρνητικές επιπτώσεις για τις ΗΠΑ».

Όπως σημειώνουν οι FT, η κ. Ντάλι που είναι μέλος της Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοικτής Αγοράς της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ και η οποία ψηφίζει φέτος, εστίασε στις προσπάθειες που γίνονται για τον περιορισμό του ιού στην Ιαπωνία και σε άλλες χώρες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider