Παπαλεξόπουλος από Γ.Σ. του ΣΕΒ: Η επιχειρηματικότητα έχει να προσφέρει και είναι μέρος της λύσης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παπαλεξόπουλος από Γ.Σ. του ΣΕΒ: Η επιχειρηματικότητα έχει να προσφέρει και είναι μέρος της λύσης
Ο πρόεδρος του ΣΕΒ τόνισε την ανάγκη να συμβάλλουν οι επιχειρήσεις «για να αποκτήσουμε την επιχειρηματικότητα που συμπορεύεται με την κοινωνία και το κράτος στη βάση κοινών στόχων». Οι 6 άξονες που θέτει ο Σύνδεσμος για την ελληνική οικονομία.

Την ανάγκη συνεργασίας των επιχειρήσεων με το κράτος και της σύμπλευσης τους με την κοινωνία υπογράμμισε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, μιλώντας στη φετινή τακτική Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ.

Ξεκινώντας την τοποθέτησή του ο κ. Παπαλεξόπουλος τόνισε ότι «ενώ ακόμα δεν έχουμε βγει στο ξέφωτο, υπάρχει μια αυξανόμενη αισιοδοξία ότι για την Ελλάδα, τα επόμενα χρόνια μπορούν να φέρουν ισχυρούς ρυθμούς οικονομικής και κοινωνικής προόδου» και επεσήμανε ότι «στον ΣΕΒ πιστεύουμε στην προοπτική αυτή και θεωρούμε κεντρική αποστολή μας να την υπηρετήσουμε».

O κ. Παπαλεξόπουλος στάθηκε σε μια σειρά ελπιδοφόρων δεδομένων που επιτρέπουν μια πιο αισιόδοξη ανάγνωση σήμερα, όπως είναι ότι βλέπουμε γύρω μας:

• όλο και περισσότερες νεοφυείς επιχειρήσεις, με καινοτόμο σκέψη, ομαδική δουλειά και δίψα για πρόοδο.
• εδραιωμένες επιχειρήσεις που επενδύουν στο πράσινο και ψηφιακό τους μέλλον, στο ανθρώπινο δυναμικό τους και στη σωστή διακυβέρνηση.
• ηγετικές παγκόσμια επιχειρήσεις να δίνουν έμπρακτη ψήφο εμπιστοσύνης στο μέλλον της Ελλάδας.
• ξενιτεμένους νέους που ξαναγυρίζουν με πλούσιες εμπειρίες.

Ενώ, καταγράφεται, επίσης, μια ευρύτερη συναντίληψη, που έχει διαμορφωθεί στην κοινωνία, πάνω στις ακόλουθες γενικές κατευθύνσεις:

• ζητούμενο δεν είναι να επανέλθουμε στον προ κρίσης και πανδημίας τρόπο λειτουργίας.
• χρειαζόμαστε μια στροφή προς τις επενδύσεις και την παραγωγή.
• η Ελλάδα ανήκει στην ΕΕ και αντλεί δύναμη από αυτήν,
• η ψηφιακή επανάσταση και η κλιματική αλλαγή αλλάζουν ριζικά τα δεδομένα, δημιουργώντας ευκαιρίες, αλλά και κινδύνους.
• υπάρχουν ανάγκες σε δεξιότητες και γνώσεις που σαν κοινωνία δεν παράγουμε στο βαθμό που χρειάζονται.
• πρέπει να αντιμετωπίσουμε την αύξηση των ανισοτήτων που παρατηρείται σε όλο βέβαια τον κόσμο, αλλά και στον τόπο μας.

Κυρίως, όμως, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι «η επιχειρηματικότητα έχει να προσφέρει και είναι μέρος της λύσης» και ότι «όλοι έχουμε να κερδίσουμε όταν, κοινωνία, κράτος και επιχειρήσεις λειτουργούν μαζί».

Αναφερόμενος στην αποστολή του ΣΕΒ, τόνισε την ανάγκη να συμβάλλουν οι επιχειρήσεις «για να αποκτήσουμε την επιχειρηματικότητα που συμπορεύεται με την κοινωνία και το κράτος στη βάση κοινών στόχων, που είναι δύναμη θετικής και επωφελούς αλλαγής, καταλύτης ευημερίας και προόδου για όλους».

Στο πλαίσιο αυτό, στον ΣΕΒ έχουν επιλεγεί έξι άξονες, πάνω στους οποίους εργάζεται ο Σύνδεσμος κατά προτεραιότητα, εστιάζοντας τις δράσεις του. Σε τίτλους αυτοί είναι: καινοτομία, δεξιότητες για όλους, ψηφιακός μετασχηματισμός, πράσινη ανάπτυξη, αναβάθμιση βιομηχανίας και προσέγγιση επιχειρήσεων και κοινωνίας.

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Παπαλεξόπουλος, επεσήμανε: «πρόοδος σε κάθε έναν από αυτούς τους άξονες μας φέρνει πιο κοντά στο όραμα της συμπεριληπτικής, μακροχρόνια βιώσιμης ανάπτυξης. Μιας Ελλάδας, που καινοτομεί πολύ περισσότερο σε όλους τους τομείς, μιας Ελλάδας στην οποία όλοι έχουν πρόσβαση σε σύγχρονες γνώσεις και δεξιότητες, μιας Ελλάδας στην οποία οι επιχειρήσεις έχουν αγκαλιάσει τον ψηφιακό μετασχηματισμό, μιας Ελλάδας που έχει επενδύσει στο πράσινο μέλλον διασφαλίζοντας ταυτόχρονα ανταγωνιστικότητα και μια ομαλή ενεργειακή μετάβαση, μιας Ελλάδας με πιο ισχυρή, εξωστρεφή μεταποίηση, μιας Ελλάδας όπου κοινωνία και επιχειρήσεις πετυχαίνουν και κερδίζουν μαζί. Και τελικά, μιας οικονομικά ισχυρής Ελλάδας με ανοικτούς ορίζοντες που αναπτύσσεται και δημιουργεί ευκαιρίες για την κοινωνία του σήμερα και του αύριο».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider