Θ. Σκυλακάκης για «Ελλάδα 2.0»: Τώρα ξεκινά η μεγάλη πρόκληση της υλοποίησης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Θ. Σκυλακάκης για «Ελλάδα 2.0»: Τώρα ξεκινά η μεγάλη πρόκληση της υλοποίησης
Ο αναπληρωτής υπουργός εξέφρασε την αισιοδοξία του για την αποτελεσματικότητα του σχεδίου και αναφέρθηκε συγκεκριμένα στους παράγοντες που τον οδηγούν στην πεποίθηση αυτή.

«Το “Ελλάδα 2.0”, το Εθνικό μας Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας προετοιμάστηκε έγκαιρα, κατατέθηκε 2ο μεταξύ των 27 χωρών και η Ελλάδα είναι στην πρώτη ομάδα χωρών που λαμβάνει την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής», δήλωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών και αρμόδιος για το Ταμείο Ανάκαμψης, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

«Τώρα ξεκινά η μεγάλη πρόκληση της υλοποίησης, στην οποία στοχεύουμε να διπλασιάσουμε την απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων μέσα σε ένα μόλις χρόνο», προσέθεσε.

«Είμαστε αισιόδοξοι ότι ο δύσκολος αυτός στόχος μπορεί να επιτευχθεί για τρεις λόγους: Γιατί δημιουργούμε ένα πλήρως ψηφιοποιημένο σύστημα παρακολούθησης που θα καταγράφει με εξονυχιστική λεπτομέρεια και on-line τις διαδικασίες και τα εμπόδια για να προλαβαίνουμε έγκαιρα τις τυχόν καθυστερήσεις. Γιατί το σχέδιο μας είναι πλούσιο σε μεταρρυθμίσεις (θα υλοποιήσουμε 68), που αφορούν προπαντός την ψηφιοποίηση του κράτους και θα διευκολύνουν οι ίδιες, υλοποιούμενες, την εκτέλεση του σχεδίου. Τρίτον γιατί δημιουργήσαμε μια μικρή, ποιοτική και ευέλικτη υπηρεσία για τον συντονισμό της υλοποίησης, μόλις 40 στελέχη. Στόχος να έχουμε ένα σύστημα με τον μέγιστο έλεγχο και τις ελάχιστες γραφειοκρατικές διαδικασίες», τόνισε ο κ. Σκυλακάκης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider