WSJ: ΕΕ και ΗΠΑ ανοιχτές προς συνεργασία για τα μικροτσίπ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
WSJ: ΕΕ και ΗΠΑ ανοιχτές προς συνεργασία για τα μικροτσίπ
Σημαίες των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Οι δύο πλευρές θέλουν στενότερη συνεργασία στον τομέα των νέων τεχνολογιών ώστε να αντιμετωπίσουν τις κινήσεις που κάνουν Ρωσία και Κίνα.

Την ενίσχυση της συνεργασίας του στους τομείς των νέων τεχνολογιών προωθούν η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ΗΠΑ, στον απόηχο της Συνόδου των ηγετών της ΕΕ με τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, στις Βρυξέλλες στις αρχές της τρέχουσας εβδομάδας.

Δημοσίευμα της Wall Street Journal αναφέρει πως οι δύο πλευρές θέλουν στενότερη συνεργασία στον τομέα των νέων τεχνολογιών ώστε να αντιμετωπίσουν τις κινήσεις που κάνουν Ρωσία και Κίνα στον κλάδο.

Η Μαργκρέτε Βεστάγκερ, Επίτροπος ανταγωνισμού και ψηφιακής πολιτικής της ΕΕ, τονίζει τις πιθανότητες για συνεργασία μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ, μέσω του Συμβουλίου Εμπορίου και Τεχνολογίας των δύο πλευρών, η ίδρυση του οποίου συμφωνήθηκε στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών.

Σύμφωνα με την WSJ, η κ. Βεστάγκερ βλέπει δυνατότητες συμπράξεων με τις ΗΠΑ στο κλάδο των μικροτσίπ, όπως και σε άλλα πεδία για την ενίσχυση της ψηφιακής οικονομίας και της πράσινης οικονομίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ-ΕΕ σε νέα συμφωνία για δασμούς στις αεροπορικές εταιρείες

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider