Διεθνή
16-06-2021 | 18:12

Φον Ντερ Λάιεν: Στην Ελλάδα αύριο για να παραδώσει την αξιολόγηση του ελληνικού σχεδίου ανάκαμψης

Newsroom
Μοιράσου το
Φον Ντερ Λάιεν: Στην Ελλάδα αύριο για να παραδώσει την αξιολόγηση του ελληνικού σχεδίου ανάκαμψης
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Μετά τις σημερινές της επισκέψεις στην Πορτογαλία και την Ισπανία, η Πρόεδρος της Κομισιόν κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα συνεχίσει την περιοδεία της επισκεπτόμενη την Ελλάδα και τη Δανία αύριο, 17 Ιουνίου, και το Λουξεμβούργο μεθαύριο.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου, η Πρόεδρος θα παραδώσει αυτοπροσώπως το αποτέλεσμα της αξιολόγησης και της σύστασης της Επιτροπής προς το Συμβούλιο σχετικά με την έγκριση των εθνικών σχεδίων ανάκαμψης και ανθεκτικότητας στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού σχεδίου ανάκαμψης NextGenerationEU.

Η κ. φον ντερ Λάιεν θα βρίσκεται στην Αθήνα αύριο το πρωί, όπου θα έχει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Στη συνέχεια, θα ταξιδέψει στην Κοπεγχάγη, όπου θα συναντηθεί με την Πρωθυπουργό κ. Mette Frederiksen και με την Εκτελεστική Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργκρέτε Βέστεϊγιερ.

Την Παρασκευή 18 Ιουνίου, η Πρόεδρος θα βρίσκεται στο Λουξεμβούργο. Το πρωί, θα συναντηθεί με την Αυτού Βασιλική Υψηλότητα τον Μεγάλο Δούκα του Λουξεμβούργου και αργότερα με τον Πρωθυπουργό κ. Xavier Bettel.

Σε όλες τις χώρες, η Πρόεδρος κ. φον ντερ Λάιεν θα επισκεφθεί έργα που θα χρηματοδοτηθούν χάρη στον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, και τα οποία εστιάζουν κυρίως στην έρευνα, καθώς και στην πράσινη και ψηφιακή μετάβαση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.