Ελβίρα Ναμπιουλίνα: Τα ψηφιακά νομίσματα είναι το μέλλον του χρηματοπιστωτικού συστήματος της Ρωσίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ελβίρα Ναμπιουλίνα: Τα ψηφιακά νομίσματα είναι το μέλλον του χρηματοπιστωτικού συστήματος της Ρωσίας
Καθώς οι οικονομίες μετακινούνται στο διαδίκτυο, τα ψηφιακά νομίσματα θα είναι το μέλλον των χρηματοπιστωτικών συστημάτων, σύμφωνα με την διοικήτρια της κεντρικής τράπεζας της Ρωσίας, Elvira Nabiullina.

Καθώς οι οικονομίες μετακινούνται στο διαδίκτυο, τα ψηφιακά νομίσματα θα είναι το μέλλον των χρηματοπιστωτικών συστημάτων, σύμφωνα με την διοικήτρια της κεντρικής τράπεζας της Ρωσίας, Ελβίρα Ναμπιουλίνα.

Υπάρχει ανάγκη για γρήγορα, φθηνά συστήματα πληρωμών και τα ψηφιακά νομίσματα των κεντρικών τραπεζών μπορούν να καλύψουν αυτό το κενό, δήλωσε σε συνέντευξη στο CNBC.

«Νομίζω πως αυτό είναι το μέλλον για το χρηματοπιστωτικό μας σύστημα επειδή συσχετίζεται με αυτή την εξέλιξη της ψηφιακής οικονομίας», είπε.

Η Μόσχα δημοσιοποίησε μια συμβουλευτική έκθεση για το ψηφιακό ρούβλι τον Οκτώβριο και στοχεύει να έχει έτοιμο ένα πρωτότυπο έως τα τέλη του 2021. Οι πιλοτικές δοκιμές θα μπορούσαν να αρχίσουν το επόμενο έτος, είπε η Nabiullina.

Αυτό θα μπορούσε να είναι λόγος ανησυχίας για τις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον πρώην αξιωματούχο του ΥΠΟΙΚ Michael Greenwald. «Αυτό που με θορυβεί είναι το ενδεχόμενο η Ρωσία, η Κίνα και το Ιράν να δημιουργήσουν ψηφιακά νομίσματα κεντρικών τραπεζών που θα χρησιμοποιούνται ξεχωριστά από το δολάριο και οι άλλες χώρες να τις ακολουθήσουν», είπε. «Θα ήταν ανησυχητικό».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider