IIF: Οι αμερικανικές τράπεζες κινούνται σταθερά προς ρεκόρ εσόδων το 2021

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
IIF: Οι αμερικανικές τράπεζες κινούνται σταθερά προς ρεκόρ εσόδων το 2021
H βελτιωμένη οικονομία θα βοηθήσει τα έσοδα των τραπεζών, από δάνεια και χρεώσεις, να αυξήσουν ρυθμούς, την ώρα που η επενδυτική δραστηριότητα θα εχισχύσει τα έσοδα από επενδύσεις. 

Οι αμερικανικές τράπεζες είναι πιθανό να καταγράψουν ρεκόρ εσόδων το 2021, καθώς η οικονομία ανακάμπτει και οι αγορές παραμένουν αισιόδοξες, σύμφωνα με το Institute of International Finance (IIF).

Συμφωνα με τον διευθύνων σύμβουλο της IIF, Τιμ Άνταμς η βελτιωμένη οικονομία θα βοηθήσει τα έσοδα των τραπεζών, από δάνεια και χρεώσεις, να αυξήσουν ρυθμούς, την ώρα που η επενδυτική δραστηριότητα θα εχισχύσει τα έσοδα από επενδύσεις.

«Πιστεύω ότι θα δούμε έσοδα - ρεκόρ αυτή τη χρονιά, οπότε είναι μία καλή χρονιά για τις τράπεζες. Το βλέπουμε στις τραπεζικές μετοχές και πιστεύω πως θα συνεχίσει θα αντικατοπτρίζει αυτές τις πολύ δυνατές βασικές αρχές για τουλάχιστον μέχρι το τέλος της χρονιάς», δήλωσε ο Άνταμς στο CNBC.

Οι τιμές των τραπεζικών μετοχών έχουν καταγράψει άνοδο από την αρχή της χρονιάς στις ΗΠΑ. Μεταξύ των μεγάλων τραπεζών, οι μετοχές της Goldman Sachs είχαν άνοδο 40,8% - μέχρι το κλείσιμο της Πέμπτης 27/5, ενώ η Bank of America και η JPMorgan είχαν άνοδο κοντά στο 40,4% και 29,3%, αντίστοιχα, την ίδια περίοδο.

Όπως αναφέρεται, πολλές από τις μεγάλες αμερικανικές τράπεζες ανακοίνωσαν τα αποτελέσματα α' τριμήνου του 2021, τον προηγούμενο μήνα, με στοιχεία που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, σε πολλά επίπεδα.

Οι βελτιωμένες αποδόσεις των τραπεζικών ιδρυμάτων έρχεται καθώς η αμερικανική οικονομία ανακάμπτει από την ύφεση που έφερε η πανδημία του κορονοϊού. Η ανάκαμψη προκάλεσε ανησυχία στους επενδυτές, πως μια πιο γρήγορη άνοδος στον δείκτη του πληθωρισμού θα μπορούσε να οδηγήσει σε «αυστηρότερη» οικονομική πολιτική από την Fed, συντομότερα από το αναμενόμενο.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή στης ΗΠΑ ανέβηκε 4,2% τον Απρίλίο, σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, σημειώνοντας την σημαντικότερη αύξηση από το 2008.

Σύμφωνα με τον Άνταμς, «είναι ώρα για την Federal Reserve να εξετάσει την πιθανότητα του tapering». Όμως δεν είναι ισχυρά τα δείγματα πως ο Τζερόμ Πάουελ θα το κάνει αυτό σύντομα, πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Fed φέρνει εκ νέου στο προσκήνιο το tapering

gazzetta
gazzetta reader insider insider