ΗΠΑ: Πρόταση 6 τρισεκατομμυρίων δολαρίων «ετοιμάζει» ο Τζο Μπάιντεν

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Πρόταση 6 τρισεκατομμυρίων δολαρίων «ετοιμάζει» ο Τζο Μπάιντεν
Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης Μπάιντεν είναι δεδομένο πως θα πρέπει να αντιμετωπίσει τους διαφωνούντες.

Στις 28 Μαΐου θα παρουσιάσει την πρώτη λεπτομερή πρόταση προϋπολογισμού της προεδρικής θητείας του ο Τζο Μπάιντεν και πέρα από τον «βραχυπρόθεσμο» πλαίσιο για την περίοδο της θητείας του, θα περιλαμβάνει και έναν μακροπρόθεσμο σχεδιασμό σε βάθος δεκαετίας.

Στην πρώτη περίπτωση, η αναφερόμενη πρόταση για τον προϋπολογισμό θα καλύπτει το οικονομικό έτος που αρχίζει τον Οκτώβριο. Θα πρόκειται για την πρώτη διεξοδική λίστα προγραμμάτων τα οποία ο Μπάιντεν θέλει να επεκτείνει ή να περικόψει, από την εξωτερική βοήθεια μέχρι τη μετανάστευση και την αστυνόμευση.

Ενώ στη δεύτερη περίπτωση, ο προϋπολογισμός για τον δεκαετή σχεδιασμό εκτιμάται πως ανέρχεται σε 6 τρισεκατομμύρια δολάρια, διπλασιάζοντας σχεδόν τον προγραμματισμό για μεγάλες κυβερνητικές «επενδύσεις» για την ενίσχυση της κρατικής οικονομίας «ενάντια» στον πληθωρισμό.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα των Financial Times, ο σχεδιασμός της κυβέρνησης Μπάιντεν είναι δεδομένο πως θα πρέπει να αντιμετωπίσει τους διαφωνούντες τόσο από το «στρατόπεδο» των Ρεπουμπλικανών, όσο και από Δημοκρατικούς του Καπιτωλίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μπάιντεν: Στις 28 Μαΐου η πρώτη λεπτομερής πρόταση οικονομικού προϋπολογισμού της θητείας του

gazzetta
gazzetta reader insider insider