Markit: Ενισχυμένη η οικονομία της Γαλλίας, «χλιαρή» πορεία στη Γερμανία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Markit: Ενισχυμένη η οικονομία της Γαλλίας, «χλιαρή» πορεία στη Γερμανία
Τι δείχνουν τα στοιχεία των δεικτών PMI για την επιχειρηματική δραστηριότητα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρωζώνης.

Σημαντική βελτίωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στη Γαλλία για τον Μάιο και μικρή κάμψη για την αντίστοιχη γερμανική δείχνουν τα προκαταρκτικά στοιχεία της Markit που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Ειδικότερα, στη Γαλλία ο σύνθετος PMI ενισχύθηκε στις 57 μονάδες από 51,6 μονάδες τον Απρίλιο και ενώ οι αναλυτές σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στις 53,7 μονάδες.

Ανά κλάδους, ο PMI μεταποίησης στη Γαλλία διαμορφώθηκε στις 59,2 μονάδες έναντι 58,9 μονάδων τον Απρίλιο.

Ο PMI υπηρεσιών αυξήθηκε στις 56,6 μονάδες έναντι 50,3 μονάδων τον Απρίλιο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στις 53 μονάδες.

Στη Γερμανία, ο σύνθετος PMI αυξήθηκε στις 56,2 μονάδες έναντι 55,8 μονάδων τον Απρίλιο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν να διαμορφωθεί στις 57,1 μονάδες.

Ο PMI μεταποίησης υποχώρησε στις 64 μονάδες έναντι 66,2 μονάδες τον Απρίλιο και ενώ οι αναλυτές περίμεναν μια μέτρηση στις 65,9 μονάδες.

Ο PMI υπηρεσιών διαμορφώθηκε στις 52,8 μονάδες έναντι 49,9 μονάδων τον Απρίλιο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στις 52 μονάδες. Πρόκειται για το υψηλότερο σημείο των γερμανικών υπηρεσιών εδώ και 10 μήνες.

Σημειώνεται πως κάθε αποτέλεσμα άνω των 50 μονάδων φανερώνει επέκταση των δραστηριοτήτων του κλάδου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Markit: Επιτάχυνση της επιχειρηματικής δραστηριότητας τον Απρίλιο στην Ευρωζώνη

gazzetta
gazzetta reader insider insider