Γουάτσα (Fairfax): Η Ελλάδα επέστρεψε - Εύσημα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γουάτσα (Fairfax): Η Ελλάδα επέστρεψε - Εύσημα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη
Ο μεγαλομέτοχος της Eurobank έδωσε αρχικά τα εύσημα στη διοίκηση της Eurobank - Eurolife τονίζοντας πως τόσο ο Φωκίων Καραβίας όσο και ο Αλέξης Σαρρηγεωργίου είναι δύο πολύ έξυπνοι άνθρωποι

Το εγκώμιο της Ελλάδας αλλά και της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη έπλεξε ο πρόεδρος της Fairfax, Πρεμ Γουάτσα, μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Ο μεγαλομέτοχος της Eurobank έδωσε αρχικά ψήφο εμπιστοσύνης στη διοίκηση της Eurobank - Eurolife τονίζοντας πως τόσο ο Φωκίων Καραβίας όσο και ο Αλέξης Σαρρηγεωργίου είναι δύο πολύ έξυπνοι άνθρωποι, φροντίζοντας παράλληλα να υπενθυμίσει πως επένδυσε στη Eurobank επί εποχής κυβερνήσεως Σαμαρά. Ο ίδιος όπως δήλωσε νιώθει πολύ ενθουσιώδεις με τις κινήσεις του, τονίζοντας πως υπάρχουν μεγάλες ευκαιρίες στην Ελλάδα.

Παράλληλα, ο κ. Γουάτσα με το χαρακτηριστικό «Greece is back» αναφέρθηκε στα τεράστια βήματα που έχει κάνει η χώρα, δίνοντας ως παράδειγμα μάλιστα τις κινήσεις στην αγορά ομολόγων. Όπως επισήμανε πριν κάποια χρόνια η Ελλάδα δεν είχε πρόσβαση στις αγορές, ενώ τώρα εξέδωσε 30ετές ομόλογο με επιτόκιο κάτω από το 2%.

Ο κ. Γουάτσα έστειλε εύσημα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη λέγοντας πως προσωπικά ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει την εμπειρία. «Πρόκειται για την καλύτερη κυβέρνηση στην Ευρώπη και τα πηγαίνει πολύ καλά» όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Fairfax.

Συμπλήρωσε μάλιστα πως πρόκειται για μια «business friendly» κυβέρνηση.

Ευρύτερα, ο κ. Γουάτσα ανέφερε πως ο μεγαλύτερος κίνδυνος στις αγορές είναι ο πληθωρισμός, και η αύξηση των επιτοκίων θα αποτελέσει τεστ. Ωστόσο φρόντισε να επισημάνει πως η κρίση της πανδημίας δεν μπορεί να συγκριθεί με την κρίση του real estate, το άνοιγμα των οικονομιών συνοδεύεται από μείωση της ανεργίας και «έκρηξη» της κατανάλωσης. Όπως ανέφερε, στις ΗΠΑ καταγράφεται η χαμηλότερη ανεργία σε ισπανόφωνους και έγχρωμους ενώ υπάρχουν ευκαιρίες για όλους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider