Χίθροου: Στα 2,4 δισ. στερλίνες οι ζημίες του αεροδρομίου λόγω κορονοϊου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χίθροου: Στα 2,4 δισ. στερλίνες οι ζημίες του αεροδρομίου λόγω κορονοϊου
Μόλις 1,7 εκατ. επιβάτες ταξίδεψαν μέσω του Χίθροου για το α' τρίμηνο του 2021, μια μείωση της τάξης του 91% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019.

Περαιτέρω πλήγμα από την κρίση του κορονοϊού δέχθηκε το αεροδρόμιο Χίθροου στο Λονδίνο, με την εταιρεία διαχείρισης του βρετανικού αερολιμένα να ανακοινώνει ζημίες 329 εκατ. στερλινών για το α' τρίμηνο του 2021.

Από την αρχή της πανδημίας, το Χίθροου έχει εμφανίζει ζημίες 2,4 δισ. στερλινών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, μόλις 1,7 εκατ. επιβάτες ταξίδεψαν μέσω του Χίθροου για το α' τρίμηνο του 2021, μια μείωση της τάξης του 91% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019.

Ο επικεφαλής του αεροδρομίου, Τζον Χόλαντ Κέι, δήλωσε πως είναι αισιόδοξος για ανάκαμψη της επιβατικής κίνησης από τις 17 Μαΐου, όταν και θα επανεκκίνησουν οι διεθνείς πτήσεις από και προς το Ηνωμένο Βασίλειο.

«Ενεργώντας νωρίς για να μειώσουμε το κόστος και να προστατεύσουμε τα έσοδα, έχουμε βάλει τους εαυτούς μας σε μια ισχυρή οικονομική θέση για να αντιμετωπίσουμε την καταιγίδα και είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε τους επιβάτες, διατηρώντας τους ασφαλείς. Αυτό δεν θα ήταν δυνατό χωρίς την ενέργεια και τη δέσμευση των συναδέλφων μου στο Χίθροου και είμαι πολύ περήφανος για αυτό που πέτυχαν» ανέφερε ο Χόλαντ - Κέι.

Ωστόσο, ο ίδιος τόνισε πως θα χρειαστεί μεγάλο χρονικό διάστημα για να επανέλθει η κίνηση των ταξιδιωτών σε προ-πανδημίας επίπεδα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Νέα Ζηλανδία: Ένα κρούσμα Covid σε εργαζόμενο στο αεροδρόμιο

Βρετανία: Βουτιά 73% κατέγραψε η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο του Χίθροου το 2020

Ξεκινά πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου το αεροδρόμιο Χίθροου λόγω Covid-19

gazzetta
gazzetta reader insider insider