Λονδίνο: Ανεστάλησαν για μια ώρα οι πτήσεις στο Χίθροου λόγω drone

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Λονδίνο: Ανεστάλησαν για μια ώρα οι πτήσεις στο Χίθροου λόγω drone
Στο δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο το Γκάτγουικ, στα μέσα Δεκεμβρίου είχαν ακυρωθεί σχεδόν 1.000 πτήσεις εξαιτίας μη επανδρωμένων αεροσκαφών

Για μια ώρα ανεστάλησαν οι πτήσεις στο αεροδρόμιο Χίθροου εξαιτίας ενός drone που εθεάθη.

Σε ανακοίνωση του αεροδρομίου αναφέρεται ότι υπάρχει στενή συνεργασία με την Αστυνομία για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Αεροπλάνα και επιβάτες εγκλωβίστηκαν για μια τουλάχιστον ώρα. Τα αεροπλάνα έκαναν «βόλτες» γύρω από το αεροδρόμιο, ενώ αρκετά καθηλώθηκαν περιμένοντας να πάρουν το πράσινο φως για να απογειωθούν.

Στο δεύτερο σε αριθμό επιβατών αεροδρόμιο του Λονδίνου, το Γκάτγουικ, στα μέσα Δεκεμβρίου είχαν ακυρωθεί σχεδόν 1.000 πτήσεις εξαιτίας μη επανδρωμένων αεροσκαφών που θεάθηκαν να πετούν, επί τρεις συνεχόμενες ημέρες, κοντά στο αεροδρόμιο. Κλήθηκε ο στρατός, ενώ συνελήφθησαν και δύο ύποπτοι που όμως στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς να τους απαγγελθεί καμία κατηγορία.

Και τα δύο αεροδρόμια έχουν στο μεταξύ παραγγείλει ειδικά συστήματα, στρατιωτικού τύπου και αξίας «πολλών εκατομμυρίων λιρών» για να αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο από drones.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider