Αίρεται το γερμανικό «μπλόκο» στο Ταμείο Ανάκαμψης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αίρεται το γερμανικό «μπλόκο» στο Ταμείο Ανάκαμψης
To «πράσινο φως» για την έγκριση του ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης από τη Γερμανία έδωσε το γερμανικό Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο, ακυρώνοντας μια προσπάθεια να μπλοκαριστεί το βασικό οικονομικό πρόγραμμα της Ευρώπης για την ανάκαμψη από τις επιπτώσεις της πανδημίας.

To «πράσινο φως» για την επικύρωση του ευρωπαϊκού Σχεδίου Ανάκαμψης (NGEU), ύψους 750 δισ. ευρώ, από τη Γερμανία έδωσε το γερμανικό Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο, ακυρώνοντας μια προσπάθεια να μπλοκαριστεί το βασικό οικονομικό πρόγραμμα της Ευρώπης για την ανάκαμψη από τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Σημειώνεται ότι η απόφαση αφορά μία από τις δύο προσφυγές που είχαν κατατεθεί, ενώ η δεύτερη εκκρεμεί.

Οι ενάγοντες στην υπόθεση δεν απέδειξαν ότι είναι πολύ πιθανό πως ο δικαστικός αγώνας θα οδηγήσει σε απόφαση κατά του σχεδίου και έτσι η επικύρωση δεν μπορεί να καθυστερήσει, αποφάνθηκε το Δικαστήριο.

Το Συνταγματικό Δικαστήριο είχε αναβάλει τη διαδικασία επικύρωσης στα τέλη Μαρτίου του ταμείου λόγω προσφυγής που είχε κατατεθεί εναντίον του μηχανισμού, επειδή χρηματοδοτείται από ένα πρωτοφανές για τα ευρωπαϊκά δεδομένα κοινό χρέος.

Πλέον ανοίγει ο δρόμος για να υπογραφεί από τον Γερμανό Πρόεδρο Σταϊνμάιερ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider