Reuters: Ισραήλ και Ελλάδα υπέγραψαν αμυντική συμφωνία ρεκόρ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Reuters: Ισραήλ και Ελλάδα υπέγραψαν αμυντική συμφωνία ρεκόρ
Συμβόλαιο 1,65 δισ. δολαρίων για την έναρξη λειτουργίας του Κέντρου της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας στην Καλαμάτα με την ισραηλινή εταιρεία Elbit Systems για τα επόμενα 22 έτη.

Με τον τίτλο «Ισραήλ και Ελλάδα υπέγραψαν αμυντική συμφωνία ρεκόρ» μεταδίδει το Reuters τη υπογραφή της αμυντικής διακρατικής συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και του Ισραήλ για τη δημιουργία Διεθνούς Εκπαιδευτικού Κέντρου Πτήσεων στην 120 Πτέρυγα Εκπαιδεύεως Αέρος, στην Καλαμάτα, που ανακοίνωσε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Όπως σημειώνει το δημοσίευμα, το deal αφορά συμβόλαιο 1,65 δισ. δολαρίων για την έναρξη λειτουργίας του Κέντρου της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας με την ισραηλινή εταιρεία Elbit Systems για τα επόμενα 22 έτη.

«Είμαι σίγουρος πως το πρόγραμμα θα αναβαθμίζει τις δυνατότητες και θα ενισχύσει τις οικονομίες της Ελλάδας και του Ισραήλ και θα ενισχύσει τη συνεργασία των δύο χωρών μας σε αμυντικό, οικονομικό και πολιτικό επίπεδο» δήλωσε ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Μπένι Γκαντζ.

Η Elbit ανακοίνωσε ότι θα προμηθεύσει ολόκληρο τον εκπαιδευτικό στόλο της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας--που αποτελείται από δεκάδες εκπαιδευτικά αεροσκάφη M-346 και T-6-- με νέα εκπαιδευτικά αεροσκάφη M-346.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider