ΕΤΑΔ: Τα σχέδια για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΕΤΑΔ: Τα σχέδια για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας

«Η κρίση που διανύουμε αποτελεί έναν επιταχυντή εξελίξεων. Μέσω της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου, τη θεσμική μας συνεργασία σε τοπικό και εθνικό επίπεδο με όλους τους φορείς και τον ψηφιακό μετασχηματισμό που υλοποιούμε για την Εταιρεία θα θωρακίσουμε και θα βγούμε πολύ πιο δυνατοί την επόμενη μέρα της πανδημίας», σημείωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος τη ΕΤΑΔ Α.Ε., Στέφανος Δ. Βλαστός στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο Συνέδριο NPL SUMMIT 2021 και στο πάνελ συζήτησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα με τίτλο: ««NPL’s: Κινητήριος Δύναμη για την Αγορά Ακινήτων».

Ο κ. Βλαστός μίλησε για την κινητήριο δύναμη της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου, η οποία στηρίζεται στον υβριδικό της ρόλο, ως μία ανώνυμη εταιρεία που αξιοποιεί την δημόσια ακίνητη περιουσία, αλλά και ως διαχειρίστρια εταιρεία Επιχειρηματικών Μονάδων με τελείως διαφορετικά χαρακτηριστικά. «Στο πλαίσιο της αγοράς στόχος μας είναι ωριμάζουμε τα κατάλληλα ακίνητα μέσα από την αξιοποίηση των οποίων θα μεγιστοποιήσουμε κατά τον βέλτιστο τρόπο την αξία του χαρτοφυλακίου μας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα νέα δεδομένα που δημιουργεί η πανδημική κρίση στην αγορά ακινήτων τόσο στην Ελλάδα όσο και στις ξένες αγορές σημειώνοντας ότι σε παγκόσμιο επίπεδο παρατηρείται ότι η αγορά της ακίνητης περιουσίας έχει υποστεί μια μεγάλη επιβράδυνση που αποτυπώνεται στην τεράστια μείωση του όγκου συναλλαγών για όλες τις κατηγορίες των ακινήτων.

Ως προς την αναχαίτιση των επιπτώσεων της πανδημικής κρίσης ο κ. Βλαστός στάθηκε στη διπλή στόχευση που έχει υιοθετήσει η ΕΤΑΔ εν μέσω της πανδημίας, επενδύοντας, αφενός στην διαφοροποίηση του χαρτοφυλακίου της με βάση τις νέες τάσεις της αγοράς, αφετέρου στον ψηφιακό της μετασχηματισμό, κάτι που πράττει με ίδια κεφάλαια, προκειμένου να επιτύχει τη βέλτιστη αξιοποίηση των περιουσιακών της στοιχείων, αλλά και των Επιχειρηματικών της Μονάδων, αναπτύσσοντας μεταξύ άλλων μια σειρά ψηφιακών εργαλείων και μέσων, όπως είναι η ψηφιακή περιήγηση, η δημιουργία ηλεκτρονικών καταστημάτων (e-shops) και συστημάτων ηλεκτρονικών συναλλαγών.

Ειδικότερα, ως προς τους νέους τομείς επένδυσης ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΑΔ Α.Ε. στάθηκε στη στροφή της επενδυτικής πολιτικής της Εταιρείας σε πράσινα κτήρια και γραφειακούς χώρους, σε logistics εθνικής εμβέλειας, σε μικρότερου μεγέθους αποθηκευτικούς χώρους, αλλά και συνολικά στην πράσινη ανάπτυξη με προτεραιότητα σε τομείς της ενέργειας, όπως είναι τα αιολικά, τα φωτοβολταϊκά και τα μικρά υδροηλεκτρικά, αλλά και ο πρωτογενής τομέας.

Αναφερόμενος στην επόμενη μέρα της πανδημίας και το μοντέλο ανάπτυξης που θα επικρατήσει ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΑΔ τόνισε την σημασία ανάπτυξης συνεργασιών με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. «Για την επίτευξη των στόχων μας προσδοκούμε και επενδύουμε στη θεσμική συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, όπως είναι οι Δήμοι, οι Περιφέρειες και τα Υπουργεία, ενώ συμπλήρωσε ότι στόχος της Εταιρείας σε αυτή την κατεύθυνση είναι να συμβάλλει στην αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας.

Τη συζήτηση του πάνελ συντόνισε ο κ. Άρης Αρβανιτάκης, CEO, UCI Greece Loan Management Services & Μέλος του ΔΣ της ΕΕΔΑΔΠ με επίσης συμμετέχοντες τους Ιωάννη Γκάνο, Γενικό Διευθυντή της Alpha Real Estate Management & Investments, τον Αργύρη Καραγιαννόπουλο, Σύμβουλο Επιχειρήσεων & Ακίνητης Περιουσίας, ARYIRIS D.KARAYANOPOULOS & Associates, Business & Real Estate Advisors, τον Γεώργιο Ι. Κορμά, Ανώτερο Γενικό Διευθυντή, Επικεφαλής του Group Real Estate του Ομίλου Τράπεζας Πειραιώς & Διευθύνων Σύμβουλος της Πειραιώς Real Estate M.A.E. και τον Νικόλα Δ. Κανελλόπουλο, Δικηγόρο, Διαπιστευμένο Διαμεσολαβητή, Γενικό Γραμματέα, Οργανισμός Προώθησης Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών (Ο.Π.Ε.Μ.Ε.Δ).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider