Λαγκάρντ: Η αύξηση στις αγορές ομολόγων της ΕΚΤ θα χρειαστεί χρόνο να φανεί

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Λαγκάρντ: Η αύξηση στις αγορές ομολόγων της ΕΚΤ θα χρειαστεί χρόνο να φανεί
Η αύξηση στις αγορές ομολόγων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα χρειαστεί χρόνο για να φανεί στην αγορά, δήλωσε η επικεφαλής της, Κριστίν Λαγκάρντ. 

Η αύξηση στις αγορές ομολόγων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα χρειαστεί χρόνο για να φανεί στην αγορά, δήλωσε η επικεφαλής της, Κριστίν Λαγκάρντ.

«Ενώ τα αρχεία των εβδομαδιαίων αγορών μας θα συνεχίσουν να επηρεάζονται από βραχυπρόθεσμους παράγοντες, η αύξηση του ρυθμού εκτέλεσης του προγράμματος θα γίνει ορατή όταν εδραιωθεί για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα», ανέφερε, μιλώντας στην επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για οικονομικά και νομισματικά θέματα.

Υπενθυμίζεται πως η ΕΚΤ συμφώνησε την περασμένη εβδομάδα να «αυξήσει σημαντικά» τις αγορές ομολόγων της προκειμένου να συγκρατήσει το κόστος δανεισμού, το οποίο έχει ενισχυθεί σημαντικά από την αρχή του έτους.

«Οι μεγάλου μεγέθους και επίμονες αυξήσεις, όταν παραμείνουν ανεξέλεγκτες, μπορεί να καταστούν ασυμβίβαστες με την αντιμετώπιση της επίδρασης της πανδημίας στην πορεία του πληθωρισμού», τόνισε η πρόεδρος της ΕΚΤ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider