Ελλάδα
23-02-2021 | 16:51

Συνέδριο για την ευρωπαϊκή βιομηχανία από το ΣΒΕ 

Newsroom
Μοιράσου το
Συνέδριο για την ευρωπαϊκή βιομηχανία από το ΣΒΕ 

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδας, σε συνεργασία με την Κομισιόν και λόγω της αφιερωματικής εβδομάδας για τη βιομηχανία, ενημερώνει για το τριήμερο συνέδριο EU Industry Days 2021. 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση από το ΣΒΕ, το συνέδριο « αποτελεί την σημαντικότερη πλατφόρμα συζήτησης των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η βιομηχανία στην Ευρώπη και των αντίστοιχων πολιτικών προσεγγίσεων και αποφάσεων.

Η φετινή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά σε μία χρονική συγκυρία κατά την οποία ξεκινάει ο ψηφιακός μετασχηματισμός της βιομηχανίας και η προσαρμογή της στις απαιτήσεις της “πράσινης ανάπτυξης”, με σκοπό την αύξηση των θέσεων εργασίας, τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, την προστασία του περιβάλλοντος και την υιοθέτηση καινοτόμων και ψηφιακών λύσεων και πρακτικών.

Η θεματολογία του συνεδρίου χωρίζεται σε τρείς βασικές ενότητες:

- Το ψηφιακό μέλλον της Ευρώπης
- Η μετατροπή της Ευρωπαϊκής βιομηχανίας σε κλιματικά ουδέτερη
- H ανταγωνιστικότητα της Ευρωπαϊκή βιομηχανίας σε παγκόσμια κλίμακα

Στο πλαίσιο της εικονικής έκθεσης θα παρουσιαστούν 31 έργα που υλοποιήθηκαν με την υποστήριξη και την χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής καθώς επίσης και 12 υπηρεσίες (όπως δίκτυα και πλατφόρμες) που έχει αναπτύξει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την υποστήριξη της βιομηχανίας και των επιχειρήσεων» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.