Ελλάδα
31-01-2021 | 15:49

Σκυλακάκης: Τα δημόσια οικονομικά δεν είναι απεριόριστα - Κρίσιμοι οι δύο επόμενοι μήνες

Newsroom
Μοιράσου το
Σκυλακάκης: Τα δημόσια οικονομικά δεν είναι απεριόριστα - Κρίσιμοι οι δύο επόμενοι μήνες

Διευκρινίσεις για το επίδομα θέρμανσης και την επιστρεπτέα προκαταβολή έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο».

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός, ο λόγος για τον οποίο ένας στους δύο μένουν εκτός επιστρεπτέας προκαταβολής είναι γιατί σημειώθηκε αύξηση στον τζίρο. Συγκεκριμένα, από τις 730.000 αιτήσεις, οι 260.000 είχαν αύξηση τζίρου μέσα στο τετράμηνο. Σε αυτές που ήταν κλειστές δίνεται ένα ελάχιστο ποσό , καθώς επίσης διατηρούνται και τα άλλα μέτρα, αναστολές και ενοίκια, ώστε να διευκολυνθούν, υποστήριξε.

Επιπλέον τόνισε πως τα δημόσια οικονομικά δεν είναι απεριόριστα και πως οι επόμενοι δυο μήνες θα είναι πολύ κρίσιμοι. Ακριβώς γι’ αυτό, έκανε έκκληση στους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους όσο το δυνατόν περισσότερο και να φοράνε πάντα μάσκα.

Για το επίδομα θέρμανσης υποστήριξε πως όσοι έχασαν την προθεσμία υποβολής των πιστοποιητικών τους, δίνεται η δυνατότητα μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου να κατατεθούν τα υπόλοιπα τιμολόγια ώστε να γίνει η πληρωμή.

Μίλησε και για τις φορολογικές δηλώσεις λέγοντας πως ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει η συμπλήρωση και κατάθεση αυτών, θα εξετασθεί σε μεταγενέστερο χρόνο όταν η εικόνα για την εξέλιξη της πανδημίας και τον τουρισμό θα είναι πιο ξεκάθαρη. «Κάποιες προσαρμογές πρέπει να γίνουν, αλλά πολύ προσεκτικές και θα αφορούν αυτούς που πράγματι έχουν πληγεί», είπε και πρόσθεσε πως «τα δημόσια οικονομικά μας επιτρέπουν να πάρουμε μέτρα για όσους έχουν πληγεί».

Πηγή: Mega

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.