ΥπΑΑΤ: Το 65% έφτασε η απορρόφηση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΥπΑΑΤ: Το 65% έφτασε η απορρόφηση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης
Σημαντικές επιδόσεις καταγράφονται στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020.

Σημαντικές επιδόσεις καταγράφονται στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020. Με την ολοκλήρωσή του παρουσιάστηκε εντυπωσιακή πρόοδος στην ενεργοποίησή του, καθώς οι εντάξεις έργων ξεπέρασαν το 113% και οι νομικές δεσμεύσεις το 100% των συνολικών του πόρων, σε όρους δημόσιας δαπάνης.

Παράλληλα, παρατηρήθηκε ιδιαίτερα υψηλή απορρόφηση των πόρων του Προγράμματος σε ποσοστό 65%, που αντιπροσωπεύει 715 εκατ. ευρώ σε ετήσιες πληρωμές δημόσιας δαπάνης. Η επίδοση αυτή είναι από τις υψηλότερες διαχρονικά και από τις καλύτερες ως προς τη συνολική πρόοδο υλοποίησης των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ.

Με τις επιδόσεις αυτές, το ΠΑΑ υπερκάλυψε το στόχο του ΕΣΠΑ για το έτος 2020, συνεισφέροντας ένα από τα μεγαλύτερα ποσά πληρωμών στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και κατ΄ επέκταση εισροής κοινοτικών πόρων στη χώρα. Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα, το πρόγραμμα όχι απλώς να «πιάσει» τους στόχους της Ε.Ε. για το 2020, αλλά ουσιαστικά να έχει ήδη υπερκαλύψει τον στόχο πληρωμών και για το 2021.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider