Σκυλακάκης: Εντός των προβλέψεων η ύφεση τα έσοδα του 2020

Δήμητρα Καδδά
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σκυλακάκης: Εντός των προβλέψεων η ύφεση τα έσοδα του 2020

Εντός των ορίων των αναθεωρημένων προβλέψεων του Προϋπολογισμού κινήθηκαν η ύφεση και τα έσοδα του 2020 ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ. Εξήγησε πως υπάρχουν οι προϋποθέσεις το 2021 να είναι μία καλύτερη χρονιά, αλλά θα πρέπει να «αντέξουμε» το επόμενο τρίμηνο – τετράμηνο. Εξήγησε πως το στοίχημα είναι αν θα αλλάξει προς το καλύτερο η πορεία μετά το πρώτο 4μηνο μέσω του εμβολιασμού.

Προανήγγειλε επίσης όσο γίνεται μεγαλύτερη εξατομίκευση στα νέα μέτρα στήριξης για να αποδώσουν στο μέγιστο. Εξήγησε πως για την κρίση η ουσία είναι πόσο χρόνο θα διαρκέσει και πότε θα μπορέσει να ανοίξει το λιανικό εμπόριο. Το καλό σε αυτό το πρώτο 4μηνο είναι πως δεν έχουμε «βαρύ» εισαγόμενο τουρισμό που προκαλεί πολύ μεγάλες οικονομικές επιπτώσεις, είπε.

Για την πορεία του τουρισμού μίλησε για το βασικό σενάριο επιστροφής στο 60% του τζίρου 2019. Το ερώτημα που δεν μπορεί να απαντηθεί είναι, εξήγησε, πως θα ανταποκριθεί η αγορά. Ο αναπληρωτής υπουργός υπογράμμισε πόσο κρίσιμο το πότε θα εγκριθεί από την αρμόδια ευρωπαϊκή αρχή το εμβόλιο της Astrazeneca, καθώς αποτελεί τη μεγαλύτερη παραγγελία της ΕΕ. Αλλά και της Johnson γιατί θέλει μόνο μία δόση.

Εξήγησε πόσο σημαντική είναι η ψυχολογία και για τον εμβολιασμό του κόσμου. Αλλά και για τις επιλογές που θα κάνουν οι επιχειρήσεις.

«Είμαστε αρκετά προχωρημένοι στο θέμα του Σχεδίου Ανάκαμψης» είπε και εξήγησε πως υπήρξε εργασία και κατά τη διάρκεια των εορτών. Έχει περάσει ήδη το 60% των σχεδίων, ανέφερε και προσδιόρισε την υποβολή του τελικού σχεδίου στην ΕΕ το προσεχές 2μηνο ή 3μηνο. «Είμαστε μπροστά σε σχέση με άλλα κράτη» είπε και αναφέρθηκε σε μία καινοτόμα πρόταση για τα δάνεια.

Τα πρώτα πραγματικά έργα θα ξεκινήσουν μέσα στο 1ο δίμηνο σε ότι αφορά προκηρύξεις και εντάξεις «με δικό μας ρίσκο», είπε. Δεν μπορεί να πετύχει ο στόχος του 2021 αν δεν κάνουμε με δικά μας χρήματα από πριν τα έργα, πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider