Γεωργιάδης: Μετά τα εποχικά, θα ανοίξουν καταστήματα παιχνιδιών, βιβλιοπωλεία, κομμωτήρια

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γεωργιάδης: Μετά τα εποχικά, θα ανοίξουν καταστήματα παιχνιδιών, βιβλιοπωλεία, κομμωτήρια

«Συνολικά 110 καταστήματα θα ανοίξουν από τη Δευτέρα, που είναι αμιγώς εποχικά με αυστηρούς κανόνες και μέτρα τήρησης», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6, ο κ. Γεωργιάδης απηύθυνε έκκληση να γίνει σωστή διαχείριση, για να αποφευχθούν εικόνες συνωστισμού και παραβιάσεις στα μέτρα. Διαφορετικά, όπως τόνισε, θα χρειαστεί να ξανακλείσουν.

«Η ζημία των καταστημάτων που εργάζονται εποχικά είναι μεγάλη και τα χρέη που θα αναπτυχθούν θα είναι για όλη τους τη ζωή. Για αυτό το λόγο πρέπει να δοθεί μια διέξοδος για να μην μείνουν στις αποθήκες και να κινηθεί η χονδρική», τόνισε ο υπουργός.

Έπονται καταστήματα παιχνιδιών, βιβλιοπωλεία, ανθοπωλεία και κομμωτήρια

Ο κ. Γεωργιάδης επανέλαβε ότι θα υπάρχουν αυστηροί έλεγχοι παντού, ενώ επόμενος στόχος της κυβέρνησης, «η δεύτερη γραμμή» όπως είπε, είναι να ανοίξουν τα καταστήματα με παιχνίδια, βιβλία, λουλούδια, αλλά και κομμωτήρια.

Απέφυγε όμως να δώσει χρονοδιάγραμμα και ημερομηνία για το πότε θα γίνει αυτό. Οι αποφάσεις θα ληφθούν τις επόμενες ημέρες, ανάλογα με την κατάσταση της πανδημίας, σημείωσε.

Εστίαση

Για την εστίαση, ο υπουργός δεν άφησε πολλές ελπίδες, επιβεβαιώνοντας εμμέσως πλην σαφώς πως δεν θα ανοίξει στις γιορτές. Όπως είπε, σε διαφορετική περίπτωση, ελλοχεύει ο κίνδυνος να ξεφύγει η κατάσταση εκ νέου και να χρειαστεί lockdown ακόμη και 5 μηνών.

Διότι, όπως είπε, τρώμε χωρίς μάσκα και λόγω κρύου θα είναι σε κλειστό χώρο, που αυξάνει τον κίνδυνο. Ενώ πρόθεση της κυβέρνησης είναι να συνεχίσουν και τον χειμώνα να αερίζονται καλά οι χώροι εστίασης και να μπορούν να κάθονται και έξω. Για τον λόγο αυτό, αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ και την επιδότηση για τα θερμαντικά. Υπογράμμισε ότι το ποσό θα είναι ακατάσχετο.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider