Ελλάδα
26-11-2020 | 14:36

Βεσυρόπουλος: Θα λαμβάνουμε μέτρα για όσο απαιτηθεί και για όσους τα χρειάζονται

Μοιράσου το
Βεσυρόπουλος: Θα λαμβάνουμε μέτρα για όσο απαιτηθεί και για όσους τα χρειάζονται

«Ο προϋπολογισμός του 2021 αποτυπώνει την προσπάθεια της χώρας να υπερβεί την κρίση, την οποία θα υπερβούμε όλοι μαζί, χωρίς να αφήσουμε πίσω κανέναν», τόνισε ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος, μιλώντας κατά την τελευταία συνεδρίαση της επεξεργασίας του σχεδίου προϋπολογισμού από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

Ο κ. Βεσυρόπουλος, αφού σημείωσε ότι είναι λογικό να υπάρχουν αναθεωρήσεις λόγω των τελευταίων απαγορευτικών μέτρων, τόνισε ότι κανείς δεν διανοήθηκε στην κυβέρνηση να βάλει σε δεύτερη μοίρα την υγεία και τη ζωή των ανθρώπων. Μάλιστα, ο υφυπουργός, αρμόδιος για τη φορολογική πολιτική, είπε ότι η κυβέρνηση θεσμοθέτησε μέτρα και παρεμβάσεις συνολικού ύψους 31,5 δισ. ευρώ για την ενίσχυση του ΕΣΥ, των επιχειρήσεων που μειώθηκε ο κύκλος εργασιών τους, των εργαζομένων, των ελευθέρων επαγγελματιών, των αγροτών κοκ.

«Θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε μέτρα για όσο απαιτηθεί και για όσους χρειάζονται στήριξη» διαβεβαίωσε ο κ. Βεσυρόπουλος.

Μιλώντας για τη ρήτρα γενικής διαφυγής είπε ότι «μας δίνει τη δυνατότητα δημοσιονομικής ευελιξίας, η οποία όμως δεν σημαίνει δημοσιονομικό εκτροχιασμό. Εάν συνέβαινε κάτι τέτοιο, οι αγορές δεν θα έδειχναν την εμπιστοσύνη που δείχνουν στα ελληνικά ομόλογα» παρατήρησε ο υφυπουργός.

Για την προβλεπόμενη αύξηση φορολογικών εσόδων είπε ότι κάποιοι «ατεκμηρίωτα» λένε ότι φέρνει την επιβολή νέων φόρων: «Όχι μόνο ανακριβές, αλλά απολύτως ψευδές» είπε ο κ. Βεσυρόπουλος, ο οποίος εξήγησε ότι η αύξηση θα προέλθει από την ανάπτυξη, από έσοδα από το νέο πλαίσιο ρυθμίσεων, από την ανάκαμψη και ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας που θα υποβοηθηθεί από την έλευση ευρωπαϊκών πόρων, καθώς και από τις νέες ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου σε καύσιμα, καπνικά και αλκοολούχα.

Πέραν των φορολογικών μειώσεων που ήδη έχουν θεσπιστεί, όπως η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, συνέχισε ο κ. Βεσυρόπουλος, προωθούμε στο νέο νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου διάταξη «με την οποία, φυσικά πρόσωπα που μεταφέρουν τη φορολογική τους κατοικία στην Ελλάδα, απαλλάσσονται από το φόρο εισοδήματος και την ειδική εισφορά αλληλεγγύης για το 50% εισοδήματός τους από μισθωτή εργασία και από ατομική επιχειρηματική δραστηριότητα που αποκτούν στη χώρα μας. Είναι μέτρο, που στοχεύει όχι μόνο στην προσέλκυση ελευθέρων επαγγελματιών και εργαζομένων, που έχουν φορολογική κατοικία στην αλλοδαπή, αλλά και στον επαναπατρισμό των Ελλήνων που έφυγαν από τη χώρα στα χρόνια της κρίσης».

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.