ΕΕΣΥΠ: Αντλήθηκαν 30.950 ευρώ μέσω crowdfunding για το πρόγραμμα SOCIAL PLATE

Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΕΕΣΥΠ: Αντλήθηκαν 30.950 ευρώ μέσω crowdfunding για το πρόγραμμα SOCIAL PLATE
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η κοινωνική συμμετοχική χρηματοδότηση (crowdfunding) για το πρόγραμμα SOCIAL PLATE.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρωτοβουλία της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ) για κοινωνική συμμετοχική χρηματοδότηση (crowdfunding), που πραγματοποιήθηκε μέσω της πλατφόρμας Act4Greece.

Συγκεντρώθηκε το ποσό των 30.950 ευρώ, που υπερβαίνει τον αρχικό στόχο και θα καλύψει το κόστος λειτουργίας του προγράμματος SOCIAL PLATE.

Τι είναι το πρόγραμμα Social Plate

Πρόκειται για σημαντικό πρόγραμμα κοινωνικής προσφοράς που γίνεται πραγματικότητα με την αλληλεγγύη πολλών, ξεκινώντας από τους εμπόρους της Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης (ΚΑΘ) που προσφέρουν ποσότητες μη εμπορεύσιμων αλλά βρώσιμων οπωροκηπευτικών, τα οποία στη συνέχεια επιλέγονται, και τα κατάλληλα προς κατανάλωση, συσκευάζονται και διανέμονται σε κοινωνικούς φορείς ώστε να προσφερθούν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Από την αρχή του έτους μέχρι και τον Οκτώβριο συγκεντρώθηκαν 147 τόνοι τροφίμων από τους οποίους διατέθηκαν οι 103 τόνοι.

Οι διοργανωτές της πρωτοβουλίας επιθυμούν να ευχαριστήσουν όλους όσους βοήθησαν, είτε ενισχύοντας την προσπάθεια προσωπικά, είτε παρακινώντας άλλους να το κάνουν. Η κοινωνική συμμετοχική χρηματοδότηση, αποτελεί έμπρακτη κίνηση αλληλεγγύης σε δράσεις που στηρίζουν την κοινωνία, που σε μέρες πανδημίας γίνεται ακόμα πιο σημαντική.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider