Ελλάδα
29-10-2020 | 13:48

Πρόστιμο 300.000 ευρώ στην επιχείρηση “COSMEDICAL” για παραπλανητικές εμπορικές πρακτικές

Μοιράσου το
Πρόστιμο 300.000 ευρώ στην επιχείρηση “COSMEDICAL” για παραπλανητικές εμπορικές πρακτικές

Χρηματικό πρόστιμο ύψους 300.000 ευρώ στην επιχείρηση “COSMEDICAL ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε.”, επέβαλε η Γενική Διεύθυνση Προστασίας Καταναλωτή της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, μετά από διερεύνηση καταγγελιών καταναλωτών σε βάρος της.  

Σύμφωνα με το πόρισμα, η εταιρεία κατά το χρονικό διάστημα της διετούς λειτουργίας της, υιοθέτησε παραπλανητικές και επιθετικές εμπορικές πρακτικές και είχε παραλείψεις τόσο κατά την διαφήμιση των υπηρεσιών της μέσω, κυρίως, δημοφιλών τηλεοπτικών εκπομπών, όσο και κατά την παροχή υπηρεσιών στην έδρα της.

Επιπλέον, η επιχείρηση παρέλειψε να παραδώσει στους πελάτες της αντίγραφο της σύμβασης παροχής υπηρεσιών, καθώς και το έντυπο αναιτιολόγητης υπαναχώρησης, ενώ εισέπραξε προκαταβολικά το συμφωνηθέν τίμημα των παρεχόμενων υπηρεσιών και δεν επέστρεψε τα αχρεωστήτως εισπραχθέντα ποσά για τις μη παρασχεθείσες υπηρεσίες σε περιπτώσεις συμβάσεων από τις οποίες οι συμβαλλόμενοι υπαναχώρησαν.

«Ενημερώνουμε τους καταναλωτές οι οποίοι θέλουν να λάβουν υπηρεσίες από ινστιτούτα αισθητικής, ότι το ποσό της προκαταβολής που καταβάλουν στις επιχειρήσεις, πριν αρχίσει η εκτέλεση της σύμβασης, συμπεριλαμβανομένης και της τυχόν εγγραφής, δεν πρέπει να υπερβαίνει το 2,5% του συμφωνηθέντος συνολικού τιμήματος.

Επίσης, οι καταναλωτές που έχουν λάβει υπηρεσίες αλλά κατόπιν προέβησαν σε υπαναχώρηση ή καταγγελία της σύμβασης, υποχρεούνται να καταβάλουν μόνο το κόστος των υπηρεσιών που αποδεδειγμένα τους παρασχέθηκαν», τονίζει σε ανακοίνωσή το υπουργείο Ανάπτυξης.

 

Διαβάστε επίσης

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.