Σταϊκούρας για προκαταβολή φόρου: Τέλος Ιουνίου-αρχές Ιουλίου θα ξέρουμε το ποσοστό της μείωσης

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σταϊκούρας για προκαταβολή φόρου: Τέλος Ιουνίου-αρχές Ιουλίου θα ξέρουμε το ποσοστό της μείωσης
Περίπου 80.000 επιχειρήσεις έχουν κάνει αίτηση για άντληση πόρων από την επιστρεπτέα προκαταβολή, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Οικονομικών.

«Τέλος Ιουνίου με αρχές Ιουλίου θα ξέρουμε το ακριβές ποσοστό της μείωσης της προκαταβολής φόρου που θα είναι γενναία και θα αφορά κυρίως στις επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία» δήλωσε, μιλώντας στον ΣΚΑΙ το πρωί του Σαββάτου ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Διαβάστε επίσης:

Όπως τόνισε, όλοι οι υπόλοιποι φόροι θα σκιαγραφηθούν από τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ και θα συμπεριληφθούν στο προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2021 που θα έρθει στις αρχές Οκτώβριου.

80.000 επιχειρήσεις έχουν κάνει αίτηση για τη δεύτερη φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής

Ο υπουργός Οικονομικών έκανε γνωστό ότι ανήλθαν στις 80.000 (από 47.000) οι επιχειρήσεις που έχουν καταθέσει αίτηση συμμετοχής στη δεύτερη φάση του προγράμματος επιστρεπτέας προκαταβολής ύψους 1,4 δισ. ευρώ, μετά την παράταση που δόθηκε στις φορολογικές δηλώσεις.

Παράλληλα, σημείωσε ότι η κυβέρνηση κρατά τον κουμπαρά της χώρας σε υψηλά επίπεδα «και σήμερα έχουμε 37,5 δισ. ευρώ, όταν στην αρχή της πανδημίας είχαμε 36,5 δισ. ευρώ, καθώς αντλούμε πόρους με χαμηλό κόστος δανεισμού».

Τέλος ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν υφίσταται μνημόνιο και ότι δεν πρόκειται να υπάρξει. Τόνισε παράλληλα ότι τα χρήματα της Ευρώπης πρέπει να στηρίξουν την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider