Μουρμούρας: Πρόκληση για την Ελλάδα η ανάπτυξη άνω του 2% την ερχόμενη δεκαετία

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Μουρμούρας: Πρόκληση για την Ελλάδα η ανάπτυξη άνω του 2% την ερχόμενη δεκαετία
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
«Η βιώσιμη ανάπτυξη στην Ελλάδα θα επιτευχθεί μέσω της μείωσης των φορολογικών συντελεστών», προειδοποίησε ο υποδιοικητής της ΤτΕ.

Ηχηρό μήνυμα πως «κύρια πρόκληση για την Ελλάδα είναι να επιτύχει ποσοστά ανάπτυξης υψηλότερα του 2% την επόμενη δεκαετία», απέστειλε ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Μουρμούρας, μιλώντας τη Δευτέρα στο Λονδίνο σε ειδική εκδήλωση της διακομματικής επιτροπής του Βρετανικού Κοινοβουλίου.

Στην ίδια εκδήλωση συμμετείχε και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.

Ο κ. Μουρμούρας υποστήριξε ότι η βιώσιμη ανάπτυξη στην Ελλάδα θα επιτευχθεί μέσω της μείωσης των φορολογικών συντελεστών και ιδιαίτερα των χαμηλότερων συντελεστών φορολογίας επιχειρήσεων. Κάτι τέτοιο, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «θα στείλει ένα μήνυμα στη διεθνή επενδυτική κοινότητα ότι η Ελλάδα σημαίνει επιχειρήσεις προσελκύοντας έτσι άμεσες ξένες επενδύσεις οι οποίες σε θέσεις εργασίας και ανάπτυξη».

Ο κ. Μουρμούρας χαρακτήρισε την ελληνική οικονομία ως «μετασχηματισμένη», καθώς όπως εξήγησε ο «κίνδυνος για τη χώρα» έχει μειωθεί δραματικά, οι αποτιμήσεις στο Χρηματιστήριο είναι χαμηλές, το κόστος εργασίας ανά μονάδα μειώθηκε και πραγματοποιήθηκαν σοβαρές μεταρρυθμίσεις στις αγορές εργασίας και προϊόντων, δημιουργώντας έτσι εν γένει ένα ευνοϊκό περιβάλλον σε τομείς όπως ο τουρισμός, η ενέργεια, οι νεοσύστατες επιχειρήσεις κ.λπ..

Τέλος ο υποδιοικητής της ΤτΕ εκτίμησε ότι «τα χειρότερα είναι πίσω μας», προσθέτοντας ότι η χώρα κάνει σταθερά θετικά βήματα προς την κατεύθυνση της επιστροφής στην ευρωπαϊκή κανονικότητα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Ο Μητσοτάκης απαντά «γιατί μια τρίτη τετραετία» - Το κόμμα Καρυστιανού «καταπίνει» τον ΟΠΕΚΕΠΕ - Ο Δούκας παίρνει αποστάσεις

Εφορία: Έκρηξη 30% του αριθμού των οφειλετών τον Μάρτιο

Η θέση εργασίας με τα πιο πολλά χρήματα στην Ελλάδα - Έως 150.000 ευρώ ετησίως

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider