Αργή ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας βλέπει η HSBC – Ποια νομίσματα θα αναδειχθούν «νικητές»

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αργή ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας βλέπει η HSBC – Ποια νομίσματα θα αναδειχθούν «νικητές»
Σύμφωνα με τη βρετανική τράπεζα, τα νομίσματα που αναμένεται να αναδειχθούν νικητές είναι εκείνα των χωρών με ισχυρή δημοσιονομική κατάσταση.

Αργή ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας την επόμενη ημέρα μετά τον κορονοϊό αναμένουν οι αναλυτές της βρετανικής επενδυτικής τράπεζας HSBC.

«Η ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας θα είναι τύπου U (πιο βραδεία ανάκαμψη σε σχέση με την ταχεία ανάκαμψη τύπου V)», προβλέπει ο επικεφαλής αναλυτής της HSBC, David Bloom.

Μάλιστα, όπως επισημαίνει, μιλώντας στο CNBC, τα νομίσματα που αναμένεται να αναδειχθούν νικητές είναι εκείνα των χωρών με ισχυρή δημοσιονομική κατάσταση.

Όπως εκτιμά, η κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας είναι αδύνατο να επιδεινωθεί σε μεγαλύτερο βαθμό από τις πρωτοφανείς εξελίξεις του Απριλίου, όπως η άνευ προηγουμένου βουτιά των τιμών του πετρελαίου σε αρνητικά επίπεδα και η απώλεια δεκάδων εκατομμυρίων θέσεων εργασίας. «Η εκτίμηση πως η ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας θα είναι τύπου V, παρόμοια με εκείνη μετά το τέλος της παγκόσμιας χρηματοδοτικής κρίσης, είναι υπερβολικά αισιόδοξη και δεν θα εκπληρωθεί», τονίζει.

Οι «κερδισμένοι»

«Μεταξύ των νομισμάτων που θα δρέψουν τα πρώτα οφέλη της ανάκαμψης, όταν εκείνη έρθει, είναι το δολάριο, η κορώνα Νορβηγίας, το γεν και το δολάριο Αυστραλίας», προβλέπει ο ίδιος.

«Τα νομίσματα αυτά αντιστοιχούν σε οικονομίες με ισχυρές δημοσιονομικές βάσεις», προσθέτει. «Το αμερικανικό δολάριο και το γεν λειτουργούν ως παραδοσιακά καταφύγια», τονίζει ακόμη.

Οι «χαμένοι»

Στον αντίποδα, μεγάλοι «χαμένοι» θα αναδειχθούν η στερλίνα και το δολάριο Καναδά, καθώς όπως εξηγεί ο Bloom, Βρετανία και Καναδάς είναι δύο χώρες με πολύ περιορισμένο δημοσιονομικό χώρο.

«Το ευρώ θα δεχθεί πιέσεις, υπό το βάρος της δύσκολης δημοσιονομικής κατάστασης που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν το προσεχές διάστημα Ιταλία και Ισπανία», αναφέρει ακόμη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider