Handelsblatt: «Κινδυνεύουν» 400.000 θέσεις εργασίας από τα ηλεκτρικά οχήματα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Handelsblatt: «Κινδυνεύουν» 400.000 θέσεις εργασίας από τα ηλεκτρικά οχήματα
Πάνω από 400.000 θέσεις εργασίας στη Γερμανία κινδυνεύουν από τη στροφή στα ηλεκτρικά οχήματα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Handelsblatt

«Κίνδυνο» για εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας στη Γερμανία θα μπορούσε να κοστίσει η στροφή των καταναλωτών στα ηλεκτρικά οχήματα, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Handelsblatt.

Όπως αναφέρεται στη γερμανική εφημερίδα, σύμβουλοι της κυβέρνησης επισημαίνουν πως η αγορά ηλεκτρικών οχημάτων μπορεί να «κοστίσει» 410.000 θέσεις εργασίας στη Γερμανία έως το 2030, καθώς μόνο στην παραγωγή κινητήρων και κιβωτίων ταχυτήτων, περίπου 88.000 θέσεις εργασίας θα κινδυνεύσουν, σύμφωνα στοιχεία της έκθεσης της Εθνικής Πλατφόρμας για το Μέλλον της Κινητικότητας (NPM), μιας επιτροπής που συμβουλεύει τη γερμανική κυβέρνηση.

Οι μηχανές των ηλεκτρικών αυτοκινήτων αποτελούνται από λιγότερα μέρη και απαιτούν λιγότερη συντήρηση σε σχέση με τους κινητήρες εσωτερικής καύσης, γεγονός που θα οδηγήσει σε απολύσεις, ανέφερε η έκθεση.

Η παραγωγή οχημάτων θα αυτοματοποιηθεί ακόμα περισσότερο και δεν θα επαρκεί για να στηρίξει το σημερινό επίπεδο θέσεων εργασίας, ανέφερε σύμφωνα με τη Handelsblatt ο πρόεδρος της NPM Χένινγκ Κάγκερμαν.

Το 2018, η απασχόληση στη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία έφθασε τους 834.000 εργαζομένους, το υψηλότερο επίπεδο από το 1991.

«Μη ρεαλιστικό ακραίο σενάριο» η πρόβλεψη της NPM

Ο βασικός φορέας της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας VDA, που το Δεκέμβριο προειδοποίησε για περισσότερες περικοπές θέσεων εργασίας το 2020 λόγω μείωσης των πωλήσεων αυτοκινήτων παγκοσμίως, ανέφερε ότι η πρόβλεψη της NPM βασίστηκε σε ένα «μη ρεαλιστικό ακραίο σενάριο», ανέφερε στέλεχος του VDA σύμφωνα με τη Handelsblatt.

Η αυτοκινητοβιομηχανία, σημαντικός κινητήριος μοχλός της ανάπτυξης στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία, επιταχύνει τα σχέδια για την κυκλοφορία ηλεκτρικών οχημάτων, υπό τις πιέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για περαιτέρω μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider