Τι σημαίνει ο κωδικός «199» για τα καταστήματα των τραπεζών

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τι σημαίνει ο κωδικός «199» για τα καταστήματα των τραπεζών
Ο “Insider” αποκαλύπτει τα σχέδια των διοικήσεων για τη μείωση του δικτύου

Ένας ιδιαίτερος αριθμός, το «199» κυκλοφορεί τις τελευταίες ημέρες όπως μαθαίνω μεταξύ των τραπεζών, προκαλώντας αναταράξεις και αντιδράσεις μεταξύ των εργαζομένων. Όπως μου λένε, μολονότι οι τράπεζες το τελευταίο διάστημα «έχουν πάρει φωτιά», ο αριθμός 199 δεν σχετίζεται με την πυροσβεστική.

Αντίθετα, αφορά τα δίκτυα των καταστημάτων τους και τον στόχο –στο όχι τόσο μακρινό μέλλον- να μην ξεπερνούν τα 200 ανά τράπεζα! Εξ΄ου και το 199, μια και είναι κατά ένα μικρότερο από το 200.

Βέβαια, όπως μου εξηγούν, το σχέδιο αυτό δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί άμεσα, καθώς ειδικά για τις περιπτώσεις της Εθνικής και της Πειραιώς, αυτό θα σήμαινε ότι τα καταστήματά τους θα έπρεπε να μειωθούν κάτω από το μισό. Και με δεδομένη τη γεωγραφική κατανομή τους, αυτό θεωρείται ανέφικτο. Πιο κοντά στο νούμερο αυτό –με βάση και το σημερινό τους δίκτυο- είναι η Alpha Bank και η Eurobank- όμως και σε αυτές τις περιπτώσεις θα χρειαστεί χρόνος.

Εντούτοις, αυτό που θα δούμε μέσα στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα- όπως μου λένε άνθρωποι πολύ κοντά στις διαδικασίες, είναι ραγδαία επιτάχυνση τα υπάρχοντα πλάνα μείωσης του δικτύου. Η ψηφιοποίηση πλήθους συναλλαγών και τα νέα δεδομένα που φέρνει ο κορονοϊός περιορίζουν τις ανάγκες για επίσκεψη στα καταστήματα και ασφαλείς εκτιμήσεις κάνουν λόγο για περισσότερα από 100 τραπεζικά καταστήματα που συνολικά δεν θα υπάρχουν μέχρι το τέλος του χρόνου.

Και βέβαια, κάθε τέτοια εξέλιξη φέρνει στο μυαλό τον «κωδικό 199».

The Insider

Φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider