Insider Trading: Τι μάθαμε για την αγορά και τη νέα κυβέρνηση, τι συμβαίνει με τις τράπεζες και γιατί το ασανσέρ πάει κάτω

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Insider Trading: Τι μάθαμε για την αγορά και τη νέα κυβέρνηση, τι συμβαίνει με τις τράπεζες και γιατί το ασανσέρ πάει κάτω
Ο “Insider” αποκαλύπτει τι περιμένει η αγορά από τη νέα κυβέρνηση, τι συμβαίνει με τις τράπεζες στο Χρηματιστήριο και γιατί το ασανσέρ πηγαίνει προς τα κάτω.

Τι περιμένει η αγορά από τη νέα κυβέρνηση

Πράξεις και όχι λόγια περιμένει η αγορά από τη νέα κυβέρνηση, καθώς θεωρεί ότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, αλλά ούτε και περισσευούμενο πολιτικό κεφάλαιο. Όπως μου λένε, αυτό που κοιτάζουν οι επιχειρηματίες, πέρα από το υπουργικό συμβούλιο, είναι και τα πρόσωπα των Γενικών Γραμματέων. Γιατί ξέρουν πολύ καλά ότι οι περισσότερες αποφάσεις και κυρίως η υλοποίησή τους περνά από αυτούς. Έτσι, αναμένουν τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν αυτές τις καίριες θέσεις, ώστε να βγάλουν άμεσα συμπέρασμα για το πόσο γρήγορα θα προχωρήσουν τα πράγματα.

Οι τράπεζες και το Χρηματιστήριο

Αγόρασε στη φήμη και πούλα στην είδηση λένε οι χρηματιστές και όπως φαίνεται αυτό ισχύει για τον τραπεζικό κλάδο. Το ξέφρενο ράλι των τελευταίων εβδομάδων σταμάτησε κάπως απότομα, καθώς στην πρώτη συνεδρίαση μετά τις εκλογές οι αγοραστές των προηγούμενων ημερών έσπευσαν να… κάνουν ταμείο. Η αλήθεια είναι ότι, όπως μου λένε, οι τράπεζες έχουν δρόμο μέχρι να βγουν στο ξέφωτο και αυτό η αγορά το αντιλαμβάνεται. Τα κόκκινα δάνεια αλλά και διοικητικές αλλαγές είναι τα μεγάλα στοιχήματα και με βάση αυτά θα κριθεί και η πορεία τους στο ταμπλό.

Το ασανσέρ πηγαίνει προς τα κάτω

Σε απολύσεις προσωπικού προχώρησε όπως μαθαίνω πριν από λίγες ημέρες μεγάλη γνωστή εταιρεία ανελκυστήρων. Όπως μου λένε, η επιχείρηση παρά το γεγονός ότι παραμένει και στην ελληνική αγορά δείχνει να επικεντρώνεται κυρίως στο εξωτερικό (με ιδιαίτερη προτίμηση την Κύπρο) ενώ δεν λείπουν τα παράπονα από την εγχώρια αγορά για ελλιπή εξυπηρέτηση των πελατών.

The Insider

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider