Ιnsider Trading: Τι μάθαμε για τη Eurobank, τη Forthnet και την MLS

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ιnsider Trading: Τι μάθαμε για τη Eurobank, τη Forthnet και την MLS
O “The Insider” αποκαλύπτει τι λένε οι άλλοι τραπεζίτες για την κίνηση της Eurobank και τι απαντά η τράπεζα, τι γίνεται στη Forthnet και ποιος θα είναι ο νέος CEO της MLS Τι μάθαμε για τη Eurobank, το πρώτο ραντεβού για τη Forthnet και το νέο CEO της MLS

Όλοι ζηλεύουν τη Eurobank
Δεν κρύβεται η ζήλια που επικρατεί στους τραπεζικούς κύκλους μετά την κίνηση-ματ της Eurobank να συγχωνευτεί με την Grivalia. «Δεν καταλαβαίνω γιατί κανείς δεν λέει ότι με αυτό το deal, ο Γουατσα ουσιαστικά “έκαψε” την Grivalia για να σώσει τη Eurobank;», μου είπε αγανακτισμένο στέλεχος άλλης συστημικής τράπεζας. Έμαθα όμως και την απάντηση: «Αν η Eurobank, που έχει τα λιγότερα κόκκινα δάνεια από τις άλλες χρειάζεται το 1 δις. της Grivalia για να σωθεί, οι άλλες τράπεζες ποια πρέπει να απορροφήσουν για να σωθούν; Την Coca-cola;», είναι η ατάκα-μαχαίρια από την άλλη πλευρά. «Οι άλλες τράπεζες έχουν τρομοκρατηθεί με deal», είναι η εξήγηση που δίνουν για τα ... πικρόχολα σχόλια του ανταγωνισμού.

Το πρώτο ραντεβού για τη Forthnet
Να ανοίξουν τα «οικονομικά» κιτάπια της Forthnet ζητούν Vodafone και Wind, για να μπορέσουν να διαπραγματευτούν το τίμημα για την πώληση του 32,8% των μετοχών. Όπως μαθαίνω, Το πρώτο ραντεβού με τις τράπεζες πραγματοποιήθηκε την Τρίτη και πήγε καλά. Πρέπει όμως να υπολογιστούν με ακρίβεια τα νούμερα της εταιρείας για να οριστεί το τίμημα. Όλοι λένε πως μέχρι στιγμής υπάρχει ένας πρόθυμος πωλητής κι ένας πρόθυμος αγοραστής. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει και σίγουρα οι συνομιλίες θα έχουν ευτυχή κατάληξη...

Οι γενναίοι του Χρηματιστηρίου
Τη… γενναία απόφαση να μπει στο Χρηματιστήριο Αθηνών έλαβαν οι μέτοχοι της βορειοελλαδίτικης ασφαλιστικής Interlife, η οποία υπό την καθοδήγηση του κ. Γιάννη Βοτσαρίδη αποτελεί ένα από τα success stories του κλάδου. Το ζήτημα είναι ότι, όσο και αν ρώτηα, κανείς δεν λέει το πότε θα γίνει αυτή η κίνηση. Σίγουρα δεν αναμένεται σύντομα με τον Γενικό Δείκτη να λιμνάζει στις 600 μονάδες και το επενδυτικό ενδιαφέρον για το ΧΑ να βρίσκεται στο ναδίρ.

Νέος CEO στην MLS
Καθήκοντα Deputy CEO στην MLS αναλαμβάνει, όπως μαθαίνω από σίγουρες πηγές, ο κ. Δημήτρης Κατραβάς, μέχρι πρόσφατα Διευθύνων Σύμβουλος της Media Saturn Hellas, η οποία διαχειρίζεται τα καταστήματα της Media Markt στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider