Κορονοϊός: Στο «τραπέζι» νέα μέτρα ενόψει της εξόδου του Δεκαπενταύγουστου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κορονοϊός: Στο «τραπέζι» νέα μέτρα ενόψει της εξόδου του Δεκαπενταύγουστου
Αυξάνεται η ανησυχία των ειδικών ενόψει Δεκαπενταύγουστου.

Όλα τα σενάρια για την εφαρμογή νέων μέτρων προστασίας, για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, φαίνεται να βρίσκονται στο «τραπέζι», καθώς αυξάνεται η ανησυχία των ειδικών ενόψει Δεκαπενταύγουστου.

Παρά την αυστηροποίηση των μέτρων και το νέο ωράριο στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που τέθηκε σε εφαρμογή χθες, Τρίτη, οι ειδικοί κρούουν των κώδωνα του κινδύνου επισημαίνοντας ότι δεν αρκεί αυτό για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, γεγονός που δεν αποκλείει την πιθανότητα λήψης νέων μέτρων για την έξοδο του Σαββατοκύριακου.

Ανησυχία του ΙΣΑ για την αύξηση των κρουσμάτων

Την έντονη ανησυχία του για τη συνεχιζόμενη αύξηση των κρουσμάτων κορoνοϊού τα τελευταία εικοσιτετράωρα σε όλη τη χώρα και ειδικά στο Νόμο Αττικής εκφράζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Ο ΙΣΑ καλεί τους πολίτες να αναλάβουν την ευθύνη τόσο για την ατομική τους υγεία, όσο και για την ασφάλεια της κοινωνίας, και να συστρατευτούν με υπευθυνότητα στη μάχη ενάντια στον κοινό εχθρό.

Απευθύνει έκκληση, ειδικά στα άτομα νεαρής ηλικίας, να τηρούν με σχολαστικότητα τα μέτρα προφύλαξης καθώς είναι και αυτοί ευάλωτοι στην λοίμωξη και εμφανίζουν σε μεγάλη συχνότητα σοβαρές επιπλοκές.

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider