DiscoverEU: Δωρεάν ταξίδια στην Ευρώπη για χιλιάδες νέους

Αγγελική Μαρίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
DiscoverEU: Δωρεάν ταξίδια στην Ευρώπη για χιλιάδες νέους
Το DiscoverEU είναι μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δίνει σε χιλιάδες νέους μια δωρεάν ταξιδιωτική κάρτα, προκειμένου να ταξιδέψουν στην Ευρώπη και να γνωρίσουν την ιστορία της.

Την ευκαιρία να ταξιδέψουν δωρεάν στην Ευρώπη και να εξερευνήσουν τις άγνωστες ομορφιές της Γηραιάς Ηπείρου, θα έχουν χιλιάδες νέοι που θα δηλώσουν συμμετοχή στο DiscoverEU.

Σε λίγους μήνες, χιλιάδες νέοι θα αρχίσουν να ταξιδεύουν σε ολόκληρη την ΕΕ., με την υποστήριξη μιας δωρεάν ταξιδιωτικής κάρτας, χρησιμοποιώντας φιλικά προς το περιβάλλον μέσα μεταφορών, όπως τρένα, λεωφορεία και πλοία.

Το DiscoverEU είναι μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δίνει, για πέμπτη φορά, σε νέους ανθρώπους την ευκαιρία να κερδίσουν μια ταξιδιωτική εμπειρία και να εξερευνήσουν στην Ευρώπη.

Δικαίωμα υποβολής αιτήσεων έχουν νέοι και νέες ηλικίας 18 ετών (γεννημένοι έως και τις 20 Ιουνίου 2002), που σκοπεύουν να ταξιδέψουν σε τουλάχιστον μία ξένη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και για χρονικό διάστημα από μία ημέρα έως και έναν μήνα. Η χρονική περίοδος που θα πρέπει να πραγματοποιήσουν τα ταξίδια τους είναι μεταξύ 1η Ιουλίου 2020 και 28 Φεβρουαρίου 2021.

Οι ενδιαφερόμενοι συμμετέχοντες μπορούν επίσης να λάβουν μέρος σε οργανωμένες συναντήσεις και εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους και να λάβουν ένα ταξιδιωτικό ημερολόγιο για να καταγράψουν τις εμπειρίες τους.

Για πολλούς από αυτούς θα είναι η πρώτη φορά που θα ταξιδέψουν χωρίς τους γονείς τους, θα κάνουν νέους φίλους και θα μάθουν για την πολιτιστική κληρονομιά της Ευρώπης και την ιστορία της.

Κάθε χρόνο οι δραστηριότητες του DiscoverEU έχουν ένα θέμα που σχετίζεται με τις προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το θέμα για το 2020 είναι η «βιώσιμη πράσινη Ευρώπη».

Υποβολή αιτήσεων

Η περίοδος υποβολής αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους λήγει στις 26 Μαρτίου 2020. Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην διεύθυνση https://europa.eu/youth/discovereu_en

Επιτροπή αξιολόγησης θα εξετάσει τις αιτήσεις και θα επιλέξει τους επιτυχόντες οι οποίοι θα ενημερωθούν για τα αποτελέσματα της επιλογής, που θα βασιστεί σε ένα κουίζ γενικών γνώσεων για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι επιτυχόντες θα έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν ατομικά ή σε ομάδες μέχρι πέντε ατόμων.

Ωστόσο, για να υπάρχει ευρεία πρόσβαση σε ολόκληρη την ήπειρο, οι συμμετέχοντες μπορούν να χρησιμοποιήσουν και άλλα μέσα μεταφοράς, όπως λεωφορεία ή πλοία ή, κατ' εξαίρεση, με αεροπλάνο. Με αυτόν τον τρόπο θα διασφαλιστεί η δυνατότητα συμμετοχής νέων ανθρώπων που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές ή σε νησιά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider