Άτοκες δόσεις και επιστροφή χρημάτων προσφέρουν οι μεγαλύτερες εταιρείες διανομής πετρελαίου σε συνεργασία με τις βασικές τράπεζες, τις οποίες μπορούν να αξιοποιήσουν όσοι θα αγοράσουν το φετινό πετρέλαιο θέρμανσης με πιστωτική κάρτα.

Τόσο ο αριθμός των άτοκων δόσεων, όσο και το ποσοστό επιστροφής επί των αγορών, διαφέρει ανά εταιρεία και τράπεζα, με τις κυριότερες προσφορές να συνοψίζονται ως εξής:

Eurobank και EKO

Για όσους διαθέτουν πιστωτικές κάρτες της Eurobank (ή του Δικτύου Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου), η ΕΚΟ προσφέρει εννέα άτοκες δόσεις για τις αγορές πετρελαίου θέρμανσης έως και τις 30 Απριλίου. Η προσφορά ισχύει για επιλεγμένα πρατήρια ΕΚΟ.

Ειδικότερα όσοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα επιβράβευσης «Επιστροφή», θα λάβουν επιστροφή 5% επί της αξίας των αγορών τους το διάστημα 26/10 έως και 25/11/2015 από τα επιλεγμένα πρατήρια ΕΚΟ.

Πειραιώς

Χωρίς περιορισμό ως προς την εταιρεία διανομής πετρελαίου, η Τράπεζα Πειραιώς προσφέρει έξι άτοκες δόσεις για τις εξής αγορές που αφορούν σε καύσιμα θέρμανσης:

- Πετρέλαιο θέρμανσης:

Για ποσά από 350 έως 499,99 ευρώ, έως και 3 άτοκες δόσεις.

Για ποσά άνω των 500 ευρώ, έως και 6 άτοκες δόσεις.

- Στερεά βιοκαύσιμα:

Για ποσά άνω των 300 ευρώ, έως και σε 6 άτοκες δόσεις.

- Φυσικό αέριο:

Έως και 6 άτοκες δόσεις για οποιοδήποτε ποσό.

Ειδικά για το δίκτυο της AVIN, ισχύει επιπλέον επιστροφή 3% στις αγορές με κάρτες της Τράπεζας Πειραιώς.

Εθνική Τράπεζα και Shell

Για τους κατόχους της κάρτας Go4more της Εθνικής Τράπεζας, η Shell παρέχει δυναότητα πληρωμής με 4 άτοκες δόσεις και επιστροφή 3% επί των αγορών.

Το δίκτυο Shell προσφέρει, επίσης:

6 άτοκες δόσεις και επιστροφή 3% ή 6% για κατόχους Diners

6 άτοκες δόσεις και επιστροφή 3% ή 6% για τους νέους πελάτες που χρησιμοποιούν την κάρτα Energy Mastercard της Citibank

4 άτοκες δόσεις για τους κατόχους των καρτών VISA ή MASTERCARD

Αlpha Bank και BP, Shell

Έως και 9 άτοκες δόσεις προσφέρει το δίκτυο BP για τις αγορές πετρελαίου θέρμανσης, σε συνεργασία με την Alpha Bank.

Για τους κατόχος καρτών Alpha Bank, η Shell προσφέρει -εκτός από άτοκες δόσεις- και επιστροφή επί των αγορών για όσους χρησιμοποιούν τις πιστωτικές κάρτες Energy MasterCard, Diners Club και Dynamic American Express.