«Πλαφόν» 20.000 ευρώ στις δαπάνες με κάρτες

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Πλαφόν» 20.000 ευρώ στις δαπάνες με κάρτες
Από την υποχρεωτική χρήση καρτών θα εξαιρούνται οι ηλικιωμένοι, τα άτομα με αναπηρία, οι στρατευμένοι, αλλά και οι κάτοικοι μικρών χωριών.

«Πλαφόν» 20.000 ευρώ στις δαπάνες με κάρτες και ηλεκτρονικά μέσα πληρωμών σχεδιάζει να θέσει το υπουργείο Οικονομικών.

Αυτό σημαίνει ότι οι φορολογούμενοι με μεγαλύτερα εισοδήματα δεν θα είναι υποχρεωμένοι να διενεργούν ηλεκτρονικές συναλλαγές ίσες με το 30% του εισοδήματος τους, αλλά να διαθέτουν e-αποδείξεις τουλάχιστον 20.000 ευρώ.

Σήμερα, οι ηλεκτρονικές πληρωμές κλιμακώνονται από 10% ως 20%, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος, ενώ η σχετική υποχρέωση βαραίνει μόνο μισθωτούς, συνταξιούχους και αγρότες.

Από την 1η Ιανουαρίου 2020 οι φορολογούμενοι που δεν θα καταφέρουν να συλλέξουν ηλεκτρονικές αποδείξεις ίσες με το 30% του εισοδήματός τους ή τουλάχιστον αποδείξεις ύψους 20.000 ευρώ για όσους έχουν εισόδημα από 67.000 ευρώ και άνω θα βρεθούν αντιμέτωποι με την πληρωμή έξτρα φόρου 22% στο ποσό των e-αποδείξεων που θα υπολείπεται.

Από την υποχρεωτική χρήση καρτών θα εξαιρούνται οι ηλικιωμένοι, τα άτομα με αναπηρία, οι στρατευμένοι αλλά και οι κάτοικοι μικρών χωριών. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα εξαιρεθούν πλήρως από τη συλλογή αποδείξεων. Το ποσοστό των απαιτούμενων αποδείξεων για τις συγκεκριμένες κατηγορίες φορολογουμένων αναμένεται να ξεκαθαρίσει εντός της εβδομάδας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider